All-inclusive opnår stigende popularitet

På blot fem år er all-inclusive gæsterne vokset fra 2 % til mere end 30 %. I den kommende sommer har gennemsnitligt 30 % af Apollos gæster valgt et hotel, hvor mad, drikke og aktiviteter er betalt før afrejse.

Danskerne vil have noget for pengene, når der rejses på ferie. Derfor vælger et stigende antal – især børnefamilier – det populære all-inclusive koncept.

Rejsearrangøren Apollo har netop foretaget en opgørelse af,i hvilket omfang selskabets gæster bestiller all-inclusive. På kun fem år er andelen af all-inclusive gæster steget fra 2 % til op imod en tredjedel af alle gæster. Alene i juni, juli og august har 35 % valgt et hotel, hvor alt er inkluderet i rejsen.

“I snit har 30 % denne sommer valgt et hotel, hvor mad, drikke og aktiviteter er betalt før afrejse. Hvad gælder juni, juli og august er det hele 35 %, og så høje tal har vi aldrig set før. Det er i særdeleshed børnefamilierne, der går efter et All Inclusive hotel, og udenfor skoleferien ser vi markant mange børnefamilier uden skolesøgende børn”, konstaterer Jan Lockhart, administrerende direktør hos Apollo.

Apollo harlige i underkanten af et hundrede all-inclusive hoteller fordelt på rejsemål over hele verden – såveleuropæiskesom oversøiske. Menall-inclusive er tilsyneladende mere populært i nogle lande end i andre. Især Egypten, Tyrkiet og Tunesien topper listen af de rejsemål, hvor all-inclusive oftest tilvælges.

”Hele 60 % af alle Tunesien-gæster har valgt et All Inclusive hotel denne sommer, ligesom over halvdelen af dem, der skal til Egypten, har valgt at bo et sted, hvor de ikke behøver at frygte, at leveomkostningerne løber løbsk. Hvad gælder Tyrkiet, er det tæt på halvdelen, der foretrækker All Inclusive over sommeren,“ fortæller Jan Lockhart.

Ifølge Apollo-rejsedirektøren foretrækker danskerne all-inclusive, da det er praktisk samtidig med, at det i større grad er muligt at have kontrol med feriebudgettet.

Foto: Hurghada Arabia Azur i Egypten er et af de populære all-inclusive hoteller hos rejsearrangøren Apollo.