‘All-inclusive’ ski fra 260 kroner per dag

Tyskland er ikke umiddelbart det mest oplagte skirejsemål med undtagelse af alpebyerne Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf og Berchtesgaden i Bayern i den sydlige del af landet. Men fem skihaller sikrer principielt evig sne til Tyskland og billige oplevelser for skiturister.

Er der dømt alpin skiferie sydpå, er det Østrig, Schweiz, Frankrig og Italien, der traditionelt har den største tiltrækningskraft.

De færreste vil pege på Tyskland som vinterrejsemål, omend landet trods alt har visse områder, der kan indbyde til kælkning, traveture, vandreture med skesno, snowboarding, langrend og alpint skiløb.

Størst mulighed for at møde sne og dermed forhold, der er egnede til vintersport, er i området “Mittelgebirge“ i Midttyskland. Et område, der omfatter Harzen , Sauerland og Thüringer Wald. Men også de lidt højere bjerge i Schwarzwald mod sydvest og Tysklands højeste bjerge omkring alpebyerne Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf og Berchtesgaden byder på attraktive muligheder for aktive ferie med stor mulighed for at nyde sneens glæder.

Men Tyskland har rent faktisk også mulighed for at byde på evig sne og skimuligheder året rundt. I Tyskland findes der nu i alt fem skihaller, hvor man kan gøre brug af skiene, selvom temperaturerne udenfor er alt andet end vinterlige.

Skihallerne ligger i Bispingen på Lüneburger Heide, Bottrop og Neuss ved Düsseldorf, Oberhof syd for Erfurt, Senftenberg mellem Cottbus og Dresden – og tættest på Danmark i Wittenburg en halv times kørsel øst for Hamborg.

“All-inclusive“ ski for 260 kroner per dag

I skihallen på Alpincenter Hamburg-Wittenburg er der en bakke, der er 330 meter lang og 80 meter bred.

Her er det muligt at købe en “all-inclusive“ dagsbillet, der inkluderer ubegrænset brug af skianlægget samt leje af ski, stave og støvler eller et snowboard og støvler.

I “all-inclusive“ pakken indgår også adgang til kold og varm buffet fra kl. 11.30 til kl. 21.00 samt frie drikkevarer begrænset til sodavand, øl, vin, kaffe og te.

Prisen for alle herlighederne er 35 euro, eller godt 260 danske kroner per dag for en voksen. Besøges alpincentret på fredage, lørdage og søndage kommer der ekstra 10 euro, eller godt 75 kroner oveni prisen.

Alpincenter Hamburg-Wittenburg er derfor et godt og prisbilligt alternativ, hvis budgettet ikke rækker til en skiferie i alperne.