Alsie Express med i Amadeus

10 måneder efter at selskabet gik i luften, er Alsie Express endelig kommet med i reservationssystemet Amadeus.

Alt godt kommer som bekendt til den der venter. Det kan de skrive under på i Sønderborg Lufthavn hos flyselskabet Alsie Express. Den 17. juni sidste år gik selskabets karakteristiske sortmalede fly i luften på indenrigsruten mellem København og Sønderborg. Men først 10 måneder senere er selskabet langt om længe kommet med i reservationssystemet Amadeus.

En væsentlig detalje for et nystartet selskab, da flyvningerne ikke tidligere kom frem, når rejsebureauer, virksomheders rejseansvarlige og andre søgte på flyforbindelser til og fra Sønderborg. Hvis man ikke i forvejen kendte til selskabet og dets rute, så sad man tilbage med opfattelsen af at der ikke var ruteflyforbindelse til Sønderborg.

Desuden var det kun muligt at booke og købe billetter direkte på selskabets hjemmeside eller via telefon til selskabets salgsafdeling. Noget som mange rejsebureauer og rejsebestillere fandt besværligt.

Fuldt flyvedygtig
Efter en indkøringsfase hen over påsken er Alsie Express nu fuldt flyvedygtig i Amadeus-systemet, der bruges af rejsebestillere over hele verden. Og selskabet har da også allerede fået henvendelser fra både Baltikum og Grækenland.

Selskabets afgange kommer frem når man søger på flyforbindelser til Sønderborg fra New York, Athen, Singapore eller en helt fjerde destination. Det er dog kun bestillere i de skandinaviske og baltiske lande samt Grønland, Island, Færøerne og Tyskland, der har mulighed for at betale direkte i Amadeus.

I andre lande kræver det stadig et besøg på selskabets hjemmeside for at erhverve en billet. Det skyldes at man som flyselskab køber betalingsmodulet ved siden af selve Amadeus-opkoblingen og betaler for hvert land man ønsker at give kunderne betalingsmulighed i.

Interline på benene
Næste skridt for det lille sønderjyske flyselskab bliver at få lavet interline-aftaler med andre flyselskaber, så de rejsende, der skal videre ud i verden fra Københavns Lufthavn, ikke skal checke deres bagage ind igen. Alsie Express forventer at man på et tidspunkt får stablet en interline-aftale med SAS på benene. SAS står for omkring 42 procent af trafikken i Københavns Lufthavn.