American Eagle dropper fly fra Billund-selskab

Det amerikanske flyselskab American Eagle, der er datterselskab af AMR Corporation i ‘Chapter 11’ betalingsstandsning, beskæftiger 39 ATR72-turbopropfly på en lejeaftale fra Billund-selskabet Nordic Aviation Capital. Nu vil American Eagle erstatte ATR72-flyene med jetfly på samtlige ruter fra Dallas/Fort Worth.

Hos flyleasing-selskabet Nordic Aviation Capital i Billund følger mani øjeblikket udviklingenhos den amerikanske luftfartsgigant AMR Corporation med stor interesse.

Billund-selskabet har nemlig 39 turboprop-fly af typen ATR72 udlejet til datterselskabet American Eagle. Aftalen blev indgået som en ‘sale-and-lease-back’ transaktioni december 2008 sammen med KIRK Kapital, der er et investeringsselskab ejet af Kirk Johansen-familien, der er slægtninge til stifteren af LEGO-Gruppen.

I alt 21 af de 39 lejede fly fra Nordic Aviation Capital beskæftiger American Eagle på ruter fra Dallas til destinationer i staterne Arkansas, Louisiana, Missouri, Oklahoma og Texas.

Nye komfortable og støjsvage fly

På disse ruter vil American Eagle med virkning fra 31. januar indsætte jetfly af typen Embraer ERJ-135, ERJ-140 og ERJ-145.

“Det glæder os igen at kunne tilbyde jetfly til alle Eagle-destinationer fra vores hub i Dallas/Fort Worth,“ siger Gary Foss, der er direktør for Network Planning hos Americans regionale flyselskaber. “Vi ved, at vore kunder vil sætte pris på den komfortable og støjsvage flyrejse med disse Embraer-jetfly, hvilket vil være med til at forbedre den samlede rejseoplevelse.“

Med denne udtalelse indikeres samtidig, at American Eagle ikke nødvendigvis har planer om at indsætte flyene på andre ruter.De resterende ATR-fly vilformentlig stadig blive benyttet på en række ruter fra San Juan og Miami.

Den reviderede flåde- og netværksstrategi er et element i den handlingsplan, der blev iværksat efter Chapter 11-betalingsstandingen hos moderselskabet AMR Corporation i slutningen af november måned.

“Både Kirk Kapital og NAC har fra starten været bekendt med, at American Airlines havde store udfordringer specielt med fagforeninger, hvilket naturligvis også var medregnet i købsprisen. Vi har yderligere løbende ajourført vores backup planer, for at være i stand til at kunne løse den netop opståede situation bedst muligt,“sagde administrerende direktørThomas Meldgaard fra Nordic Aviation Capital til CHECK-IN.dki forbindelse med Chapter 11-meddelelsen.

Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra Nordic Aviation Capital, hvorvidt den nye flådestrategi hos American Eaglevilpåvirke aftalen mellem de to parter.

Læs også:

Billund-selskab har 39 fly hos kriseramt amerikansk luftfartsgigant