Boeing 777 fra Delta Air Lines. (Foto: Delta Air Lines | PR)

Amerikansk flyselskab vil pensionere Boeing 777

Delta Air Lines trækker sine Boeing 777-fly ud af flåden ved årets udgang. Fremover skal Airbus A350 og A330 udelukkende bruges på de lange interkontinentale ruter.

Coronakrisen har betydet, at flere flyselskaber har valgt at tage endegyldig afsked med store og omkostningstunge passagerfly som Airbus A380 og Boeing 747.

Nu er turen tilsyneladende også kommet til Boeing 777, for Delta Air Lines har besluttet sig for at sende denne flytype på pension ved årets udgang. Det amerikanske flyselskab råder over 18 Boeing 777-fly, der har en gennemsnitsalder på 15 år og er indrettet med 296 sæder.

Delta Airlines fortæller i en pressemeddelelse, at det er COVID-19-pandemien, der er årsag til, at Boeing 777´erne skal trækkes ud af produktion. Det vil sikre en mere effektiv drift, at der er færre flytyper, og at man fastholder de flytyper, der er mest rentable af operere.

“Vi foretager strategiske, omkostningseffektive ændringer i vores flåde for at afbøde virkningen af ​​COVID-19-pandemien, samtidig med at vi også sikrer, at Delta er godt positioneret til opsvinget på krisens bagside. 777´eren har været en pålidelig del af Delta’s succes, siden den kom ind i flåden i 1999, og på grund af dens unikke driftsegenskaber åbnede nye non-stop, ultra-langdistance-markeder, som kun den kunne flyve på det tidspunkt,” siger Gil West, der er koncerndriftsdirektør hos Delta Air Lines.

Erstattes af Airbus-fly
Boeing 777-flyene har hidtil været brugt på nogle af de længste Delta-ruter, blandt andet fra Atlanta til Johannesburg og fra Los Angeles til Sydney.

Men fremover bliver det selskabets Airbus A350-900, der kommer til at erstatte Boeing 777-flyene. Det populære langdistancefly fra den europæiske flyproducent har Delta Air Lines indtil videre 13 af. Herudover rådet selskabet også over 47 Airbus A330-fly, som selskabet ogsåt betragter som mere omkostningseffektive end Boeing 777.

“At pensionere et fly så ikonisk som 777 er ikke en let beslutning. Jeg ved, at det rammer mange af jer direkte, som flyver, bemander og servicerer disse fly…Jeg har ofte selv været ombord på denne flytype, og jeg sætter pris på den kundeoplevelse, som den har leveret gennem årene ,” skriver koncernchef Ed Bastian i et brev til samtlige ansatte.

Det er ikke kun Boeing 777, der forlader det amerikanske SkyTeam-selskabs flåde. Også de ældre MD-88 og MD-90 forlader flåden i løbet af juni.

 

Relaterede artikler:

Luftfarten bliver grønnere efter coronakrisen

Stilfærdig afsked med KLM´s Boeing 747