Arabisk lavprisflyselskab åbner i Billund

Det arabiske lavprisflyselskab Air Arabia åbner den 4. november en ny rute fra Billund til det afrikanske kontinent.

Endnu et lavprisflyselskab har fået øjnene op for markedsmulighederne i Vestdanmark via Billund Lufthavn. Denne gang er det dog et selskab, der ikke er særlig kendt på vore breddegrader.

Søndag den 4. november flyver Air Arabia således sin første afgang mellem Billund og Marrakech i Marokko. Det sker med et fly af typen Airbus A320-200 med plads til 168 passagerer. Flyet får en ugentlig afgang på søndage kl. 05.30 og returnerer hver lørdag kl. 22.55 fra Marrakech med ankomst i Billund kl. 04.40.

“Det er en ny rute, et nyt kontinent og et nyt selskab, hvilket vi er rigtig glade og stolte over. Vi ser store udviklingsmuligheder i Billund for Air Arabia,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Den vestdanske lufthavn har arbejdet på udviklingen af ruten siden det første møde blev afholdt i juni måned i Casablanca. Samtidig vilruten være understøttet af flere danske rejsearrrangører, der på forhånd har forpligtet sig til et antal sæder på flyet.

Hovedkvarter i Sharjah
Air Arabia er det første og også det største lavprisflyselskab i Mellemøsten.Hovedkvarteret ligger i Sharjah i De Forenede Arabiske Emirater,hvor selskabet blev etableret tilbage i 2003. Sidenhen har det udviklet sig ved knopskydning i andre lande.

Således er deretableret joint-ventures i fire markeder i samarbejde med lokale investorer og rejsearrangører. Det er Air Arabia Maroc, der blev etableret i 2009 i Casablanca sammen med lokale investorer, der skal flyve til Billund.

Herudover findes Air Arabia Egypt i Alexandria, Air Arabia Jordan i Amman samt Fly Yeti i Kathmandu i Nepal. Sidstnævnte er et joint venture i samarbejde med Yeti Airlines.

Air Arabia har i moderselskabeten enhedsflåde på 26 fly af typen Airbus A320-200.I det marrokanske datterselskab er der samlet fireAirbus A320-flymed en gennemsnitsalder på 4,4 år.