Asiatiske luftfartsselskaber stærkt gennem 2010

Året 2010 bød på en generel fremgang for de asiatiske luftfartsselskaber, der er medlem af The Association of Asia Pacific Airlines (AAPA.) I alt steg passagervæksten med 9,8 procent i forhold til 2009, hvilket bliver begrundet med en dynamisk vækst i de asiatiske økonomier.

Noget kan tyde på, at de seneste års krise i luftfartssektoren er ved at være overstået. I hvert fald er flere og flere luftfartsselskaber begyndt at mærke fremgang i tilgangen af passagerer. Dette er også tilfældet for luftfartsselskaberne i Asien og Stillehavsområdet, der i 2010 havde en passagervækst på næsten ti procent.

Fremgangendokumenteres i tal fra The Association of Asia Pacific Airlines (AAPA,) der repræsenterer i alt 15 luftfartsselskaber fra Asien og Stillehavsområdet, heriblandt China Airlines, Japan Airlines og Thai Airways. Selskaberneskabinefaktor steg samlet med 4,1 procentpoint fra 74,4 i 2009 til 78,5i 2010. Væksten i antallet af passagerer skyldes især stor efterspørgsel på de regionale ruter.

”Luftfartsselskaberne i Asien og Stillehavsområdet har haft et år med solid vækst grundet en solid efterspørgsel fra både fritidsrejsende og forretningsrejsende. Samtidig har den stærke stigning i den internationale handel kombineret med en vækst i Asien og Stillehavsområdet ligeledes haft en betydning for væksten,” siger generaldirektør for AAPA, Andrew Herdman, der mener, at der også er udsigt til vækst i 2011.

”Hvis man ser fremad i forhold til yderligere vækst i luftfartsindustrien, er udsigterne for 2011 positive. Dertil spiller den politiske indflydelse og kommercielle dynamik i regionen en vigtigere rolle for fremtiden inden for luftfart.”

AAPA’s medlemmer fløj i 2010 i alt med 185 millioner internationale passagerer. I dette års første måned, januar, steg antallet af passagerer alene med 6,5 procent.

AAPA er en brancheorganisation for større luftfartsselskaber i Asien og Stillehavsområdet. Foreningens 15 selskaber flyver hvert år med omkring 285 millioner passagerer, der ifølge AAPA svarer til en femtedel af den globale passagertrafik.