Askeskrisen kostede 45.000 passagerer i Billund Lufthavn

En tilbagegang i passagertallet på 18 % i forhold til april måned sidste år er resultatet af askeskrisen, der lukkede Billund Lufthavn i næsten en hel uge. Ledelsen skønner at have tabt 45.000 passagerer.

Billund Lufthavn er traditionelt den første danske lufthavn, der hver måned offentliggør trafiktal. Således også for april måned, der er måneden, hvor askeskyen lukkede den europæiske flytrafik i op til en uge.

Det gik ikke upåagtet hen i Billund Lufthavn. Lufthavnen var helt lukket fra torsdag den 15. april ved middagstid frem til onsdag morgen den 21.april kl. 02:00. Lukningen og de senere følgevirkninger har været kostbar for lufthavnen. Direktør Jørgen Krab Jørgensen skønner, at ca. 45.000 passagerer er mistet i april måned som følge af askeskyen.

Der var en tilbagegang på 30.000 passagerer på udenrigsruterne fra knapt. 168.000 i april måned 2009 til næsten 138.000 i sidste måned. Det svarer til en ca. 17,9 % færre udenrigspassagerer.

Indenrigstrafikken havde en fremgang på 4,3 % svarende til 372 passagerer. At væksten stadig kan være positiv efter næsten en uge uden indenrigsflyvning fra lufthavnen, vidner om en usædvanligfortsat stærk vækst i den danske indenrigsflytrafik.

Charterrejsende fik også forstyrret rejseplanerne under askekrisen. Det kostede 12.000 passagerer i Billund Lufthavn. En nedgang på hele 24,5 % i forhold til samme måned året før.

Samlet har Billund Lufthavn efter årets fire første måneder stadig positive væksttal, idet der har været 3,1 % flere rejsende end året før. Men den flotte udvikling i 1. kvartal (10,7 % vækst) er således blevet brudt af forhold, som lufthavnen ingen indflydelse har på.

Foto: Der er igen travlhed i afgangshallen i Billund Lufthavn. Men askeskyen kostede 45.000 passagerer i april måned.