ASL Airlines er nyt navn i europæisk luftfart

Irske ASL Aviation Group vil ændre navne på koncernens fire flyselskaber, der fremover skal hedde ASL Airlines. Den globale luftfartskoncern beskæftiger omkring 100 fly til passager- og fragtopgaver.

Et nyt europæisk luftfartsbrand har set dagens lys. Det er irske ASL Aviation Group, der har taget initiativ til en ny brandingstrategi, der betyder navneskifte for koncernens fire europæiske flyselskaber.

ASL Aviation Group beskæftiger 1.500 medarbejdere over hele verden, og en del af disse er ansat i de fire europæiske forretningsenheder, der i i 2014 transporterede 1,3 mio. passagerer og 162.000 tons cargo.

Irske Air Contractors bliver til ASL Airlines Ireland, mens Europe Airpost med base i Paris-Charles de Gaulle bliver til ASL Airlines France. De to europæiske selskaber i Farnair-koncernen henholdsvis Farnair Switzerland og Farnair Hungary vil fremover hedde ASL Airlines Switzerland og ASL Airlines Hungary.

ASL Aviation Group beskæftiger omkring 100 fly, hvoraf 75 flyver i Europa. Nogle af flyene vil stadig være malet i kundernes farver, mens de øvrige fly snarest vil blive malet om i de nye farver for ASL Airlines.

ASL Airlines Ireland flyver i dag for Aer Lingus med tre Boeing 757-200 fly på ruter fra Dublin og Shannon til USA og Canada. Herudover flyves passagerer og fragt fra baser på det europæiske kontinent lige fra Norge i den nordlige del til Grækenland i den sydlige del.

Større fleksibilitet på tværs af flåden
Årsagen til udviklingen af det nye brand skal findes i ny strategi, der hedder “Platform for Vækst.“ Her er forretningen inddelt i to divisioner, henholdsvis Europa samt Øvrige Verden inklusive leasingarrangementer.

“Et stærkt brand vil gøre det betydeligt lettere for os at benytte flyene i vores europæiske flåde på tværs af selskaberne for at imødekomme kundeefterspørgslen med en øget fleksibilitet og konkurrencedygtighed, som kan få vores forretning til at vokse,“ udtaler koncernchef Hugh Flynn i en pressemeddelelse.

Udover de fire europæiske ASL Airlines selskaber er koncernen også beskæftiget på andre markeder. Gennem schweiziske Farnair, som man overtog i slutningen af 2014 har koncernen ejerandel i K-Mile i Thailand og QuikJet i Indien.

Lavprisflyselskab og Hercules-fragtfly
Et af ASL Aviation Groups mest spændende projekter er ejerskabet i Safair i Sydafrika. Det sydafrikanske flyselskab er verdens største operatør af Lockheed L-100-30 Hercules transportfly, som man råder over seks eksemplarer af. På vej ind i flåden er 10 fly af typen Lockheed LM-100J, som Safair afgav ordre på under Farnborough Air Show sidste år. Disse fly skal erstatte de ældre Hercules-fly.

Safair etablerede i 2013 FlySafair, der er Sydafrikas første rigtige lavprisflyselskab. Første flyvning fandt sted den 16. oktober sidste år, og selskabets to Boeing 737-400 fly flyver til Johannesburg, George og Port Elizabeth fra Cape Town.

ASL Aviation Group beskæftiger primært ATR42/72 fly, som ma råder over næsten 35 eksemplarer af. Jetflyene er alle af typen Boeing 737 eller Boeing 757, mens en enkelt Airbus A300 stadig er i flåden.