Atlanta Hartsfield-Jackson lufthavnen.

Atlanta sidder tungt på tronen

Atlanta var også i 2014 verdens travleste lufthavn med næsten 100 mio. passagerer.

Nu er alle de største lufthavne verden over blevet færdige med at regne sammen, hvor mange passagerer de havde sidste år. Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport, er på trods af en beskeden vækst på 1,85 procent, stadig verdens største lufthavn målt i antallet af passagerer. Knap 96,2 mio. passagerer gik sidste år gennem terminalerne i den store lufthavn i det sydøstlige USA.

Man skal passe på med at hvile på laurbærrene, men Atlanta har trods alt stadig en del luft ned til listens nummer to, Beijing Capital International Airport. 10 mio. passagerer skiller de to lufthavne, i det 86,1 mio. passagerer benyttede Beijing Capital sidste år.

Størst fremgang
På tredjepladsen kommer London Heathrow med 73,4 mio. passagerer. Umiddelbart herefter kommer på fjerde-, femte- og sjettepladsen lufthavnene Tokyo Haneda, Los Angeles International og Dubai International med henholdsvis 72,8 mio. passagerer, 70,7 mio. passagerer og 70,5 mio. passagerer.

Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Amsterdam Schiphol indtager pladserne som verdens ottende, 11. og 13. største lufthavne.

Istanbul Atatürk lufthavnen var ikke overraskende den af verdens 25 største lufthavne, som oplevede den største passagerfremgang. I alt 56,95 mio. passagerer, en fremgang på 11 procent i forhold til 2013, sendte lufthavnen ind på en 12. plads.

Udover Istanbul, så var væksten størst i kinesiske lufthavne som Chengdu Shuangliu, Shenzhen Bao’an og Shanghai Pudong. Bangkok Suvarnabhumi Airport er den eneste af verdens 25 største lufthavne, der har haft passagertilbagegang i 2014. En tilbagegang på 9,6 procent sendte lufthavnen ned på en 21. plads med 46,4 mio. passagerer.

Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport set fra luften. Foto: Eric Salard / Wikimedia Commons.