Atlantic Airways: Nu kan vi flyve til New York

Med det nye Airbus A319-fly til Atlantic Airways er verden kommet tættere på Færøerne. Flyet har en rækkevidde, således at de kan flyves nonstop til De Kanariske Øer eller USA`s østkyst.

Søndag den 24. juni er der premiere på den direkte flyrute mellem Vágar Lufthavn på Færøerne og Barcelona El Prat lufthavnen.

Flyvningerne skal gennemføres med det nye Airbus A319-fly, som Atlantic Airways fik leveret i sidste uge i Hamborg.

Turen fra de nordatlantiske øer til den catalanske hovedstad tilbagelægges på tre timer og 30 minutter og svarer til en afstand på 1.480 miles eller 2.380 kilometer. Men flyet har en betydelig længere rækkevidde, hvorfor andre rejsemål vil være potentielle.

Rent faktisk kan der flyves direkte nonstop fra Færøerne til De Kanariske Øer eller til USA´s østkyst. Fra Vágar Lufthavn til New York er der en afstand på ca. 3.070 miles eller 4.940 kilometer.

“Airbus A319-flyet er et vigtigt gennembrud for Færøerne og bringer nye muligheder til det færøske samfund. Vi kan nu flyve nonstop til hele Europa samt over Atlanten. Vi kan flyve til Barcelona og til New York,“ sagde lagmand Kaj Leo Johannesen ved overdragelsesceremonien.

Ingen aktuelle planer
Barcelona-ruten er således allerede i fartplanen, mens New York nok ligger noget længere ud i horisonten.

“Vi har ingen aktuelle planer om en rute til New York, men teknisk set er muligheden til stede for at flyve til den amerikanske østkyst,“ siger Per Levring, der ikke alene er skandinavisk salgschef for Atlantic Airways, men også de næste tre måneder skal overtage den overordnede salgsledelse efter Jakub Sverri Kass, der 1. april tiltræder som ny lufthavnschef i Vágar.

Den 28. marts 1988 etablerede Atlantic Airways sig med den første rute, der gik fra Vágar til København. I dag flyves der også til Aalborg og Billund samt til Bergen, Reykjavik, London-Gatwick og snart også Barcelona.

“Vi kan nu flyve til destinationer, som var utænkelige i 1988, da vi blev etableret,“ siger administrerende direktør Magni Arge fra Atlantic Airways.

Selvom New York ikke regnes for en mulighed på rutebasis, vil den færøske luftfartsdirektør formentlig gøre alt for at teste muligheden af gennem en ad-hoc charter eller et andet tilsvarende arrangement.

Med Færøernes største kunstigt fremstillede fugl er muligheden til stede.

Indtil Airbus A319-flyet ankom til Vágar torsdag i sidste uge,var sulen den største fugl på de nordatlantiske øer.En majestætisk fugl med et enormt vingefang, der har en særlig betydning for Atlantic Airways, da fuglen indgår i selskabets logo.