Trappetårnet i Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Atter fremgang i Billund Lufthavn

Efter en enkelt måned med passagertilbagegang fortsætter væksten i Billund Lufthavn, og i august var næsten 360.000 passagerer igennem lufthavnen.

Måneden efter, at Billund Lufthavns nye administrerende direktør Jan Hessellund havde overtaget chefstolen efter forgængeren Kjeld Zacho Jørgensen, blev 31 måneder med uafbrudt vækst pludselig stoppet.

Men det viste sig at være en enlig svale som følge af blandt andet det gode danske sommervejr, for i august er den internationale vestdanske lufthavn atter tilbage på vækstsporet.

Således rejste 358.801 passagerer gennem lufthavnsterminalen i Billund i sidste måned, og dermed blev det den travleste august i lufthavnens snart 54-årige historie. Fremgangen svarer til 11.672 passagerer, hvilket var 3,4 procent flere end i samme måned sidste år. Det er blandt andet nye ruter til Warzawa, Bergen og Iasi, der har bidraget til at skubbe passagertallet i vejret.

Der var størst stigning i den internationale rutetrafik, der gik frem med 6,4 procent, hvilket svarer til 14.655 passagerer. Størstedelen af passagererne rejste via de store hubs som Amsterdam, London og Frankfurt, og New York er en af de mange destinationer, som rejsende fra Billund har valgt.

Stigning i udenlandske rejsende
Men det er ikke alene danske rejsende, der benytter Billund Lufthavn. Der kommer også mange udenlandske gæster den modsatte vej, hvor blandt andet Legoland er en af de store trækplastre i området.

“Vi kan glæde os over, at andelen af udenlandske passagerer er steget med 20 procent i august, hvor mange blandt andet sydeuropæere holder ferie,” siger Jan Hessellund.

På indenrigsruterne til Bornholm og København var der i august 10.649 passagerer, hvilket svarer til en beskeden tilbagegang på 1,1 procent, eller i alt 123 passagerer. Det er dog til at leve med for Billund Lufthavn, da indenrigstrafikken i august kun udgjorde tre procent af lufthavnens samlede passagertal.

Mere chartertilbagegang
Anderledes ser det ud med chartertrafikken, der historisk har været særdeles vigtig for Billund Lufthavn. I alt rejste 103.820 charterpassagerer fra og til Billund Lufthavn i august, og det var 2.943 færre end sidste år og repræsenterer samtidig en tilbagegang på 2,8 procent. Dermed har juli og august samlet kostet et tab på 7.432 charterpassagerer i forhold til de samme måneder sidste år.

Ifølge lufthavnsdirektøren var det Grækenland, Spanien og Tyrkiet, der hittede i august, mens Egypten stille og roligt er ved at vende tilbage, hvilket en øget interesse for landet i det nordøstlige hjørne af Afrika vidner om.

 

Relaterede artikler:

Billlund-vækst er stoppet op

Forsigtig start på højsæsonen i Billund Lufthavn

Fuldt hus på første Widerøe-flyvning til Billund