Austrian Airlines B777. (Foto: Austrian Airlines Grpup / John M. Dibbs).

Austrian Airlines lukker tre langruter

Austrian Airlines gennemfører større justering i sit ruteprogram og lukker en række ruter, der ikke er rentable.

Austrian Airlines har besluttet at lukke tre af selskabets langruter fra hovedbasen i Wien. Det drejer sig om ruterne til Hongkong, Havana og Colombo, der alle lukker i forbindelse med overgangen til vinterprogrammet i slutningen af ​​oktober.

Tidligere på måneden meddelte Austrian Airlines, at det lukker sine ruter til Isfahan og Shiraz i Iran.

Øget betjening af Nordamerika
Rutelukningerne sker ifølge selskabet, fordi ruterne ikke er rentable, og fordi Austrian Airlines ønsker at tilbyde flere afgange på sine ruter til Nordamerika.

”Med hele flåden og nu 12 langdistancefly ønsker vi at tilbyde et tættere rutenetværk og dermed et forbedret tilbud for vores passagerer. Af denne grund vil vi udnytte ledig kapacitet, især til at servicere Nordamerika mere optimalt,” siger Andreas Otto, Austrian Airlines kommercielle direktør.

Med lukningen af i alt fem ruter frigør Star Alliance-selskabet kapacitet, som vil blive brugt til at øge frekvenserne på eksisterende ruter til især Chicago, Newark, New York JFK, Toronto samt Beijing og Shanghai.

Antallet af ugentlige forbindelser fra Wien til Chicago øges fra fem til syv i vinterprogrammet, mens der på ruten til Newark øges fra fire til seks ugentlige forbindelser.

Til JFK-lufthavnen i New York øges antallet af forbindelser fra to til op til fem om ugen, mens der til Toronto, Beijing og Shanghai bliver en ekstra forbindelse og dermed i alt til fem forbindelser om ugen for hver af disse destinationer.

I den kommende vinterplan vil Austrian Airlines dermed tilbyde i alt op til 29 ugentlige flyvninger til Nordamerika og op til 19 ugentlige forbindelser til destinationer i Asien.

Ny rute til Sydafrika
Selskabet lancerer i vinterprogrammet også en ny sæsonrute til Cape Town i Sydafrika med to ugentlige forbindelser, mens ruten til Miami lukker for vinteren og ændres til en sommerrute, der åbner igen i sommerprogrammet 2019.

Austrian Airlines her endvidere besluttet at lukke indenrigsruten fra Wien til Linz fra 27. oktober.

Relaterede artikler:

Endnu en Iran-rute må lukke

Austrian får ikke lov at købe nye langdistancefly

Nye Austrian-ruter til Sydafrika og Japan