Austrian med ny rute til Irak

Fra juni genåbner Austrian Airlines ruten Wien-Bagdad-Wien i sit faste ruteprogram. Det østrigske luftfartsselskab har dermed tre ugentlige afgange til den irakiske hovedstad, der betjenes med Airbus A320-fly.

Der er i virkeligheden tale om en gammel rute, som nu bliver genåbnet, når Austrian Airlines fra den 8. juni etablerer ruteflyvninger til Bagdad.

Austrian starter med tre ugentlige afgange fra Wien til Bagdad, og det bliver et gensyn med den irakiske hovedstad efter 21 års fravær.

Wien-Bagdad-ruten blev nemlig oprindeligt åbnet af Austrian Airlines helt tilbage i 1982, men måtte lukkes ned igen i 1990 på grund af Kuwait-krisen og Irak-krigen.

Bagdad bliver sammen med byen Erbil, det østrigske flyselskabs anden destination i Irak. Austrian Airlines vil fremover have tre ugentlige afgange til den irakiske hovedstad, der vil blive betjent med Airbus A320-fly.

For danske passagerer er det også muligt at benytte den nye rute da Austrian Airlines har fire daglige afgange fra København til Wien, hvor man så kan skifte tilslutningsfly til Bagdad.

Fra denne sommer betjener Austrian Airlines seks afgange om ugen til Erbil, og med den ekstra forbindelse til Bagdad, tilbyder Austrian Airlines fly til 12 destinationer i Mellemøsten.

Austrian Airlines flyver fra Wien til Bagdad onsdag, fredag og søndag med afgang fra Wien kl. 10.00 og ankomst i Bagdad kl. 15.00.

Retur flyver man ligeledes fra Bagdad til Wien onsdag, fredag og søndag med afgang kl. 16.00 og ankomst i Wien kl. 19.30

Fra København er rejsetiden 6 timer og 45 minutter i hver retning, hvilket gør Austrian-forbindelsen til den suverænt hurtigste for danske rejsende. Det er mere end en time hurtigere at rejse via Wien fremfor andre rejseruter. Men det kræver også, at flyene afgår og ankommer til tiden, idet 25 minutters transfer-connection i Wien på hjemrejsen, kan risikere at koste en overnatning i den østrigske hovedstad, hvis flyet fra Bagdad er forsinket ind til Wien.

Austrian Airlines har et rutenetværk bestående af 130 destinationer over hele verden og driver det største knudepunkt for lufttrafik til den central- og østeuropæiske region.

I december 2006 var Austrian Airlines det første vesteuropæiske flyselskab, der etablerede en rute til det nordlige Irak, og selskabet har løbende udvidet sin tilstedeværelse i regionen.