Austrian tilbyder vinterfly fra Billund

I en periode på et par måneder bliver det muligt at flyve direkte fra Billund til Innsbruck med Austrian. Selskabet har indgået en aftale med en skirejsearrangør, der har købt en stor del af sæderne, mens resten ventes udbudt til salg via Amadeus.

Den Vejle-baserede skirejsearrangør SlopeTrotter Skitours har tradition for hver vinter at chartre et fly fra Austrian til at flyve ski-entusiaster til Innsbruck i Østrig, hvorfra populære destinationer som Ischgl, Bad Gastein, St. Anton, Sölden og Zell Am Siller er indenfor rækkevidde.

Hidtil har skiarrangøren benyttet sig af Fokker F100-fly med plads til 105 personer. Men i den kommende sæson er man gået op i størrelse, idet et Airbus A320-fly med 168 sæder skal flyve hver lørdag mellem BIllund og Innsbruck.

“Der er nogle tidspunkter, hvor vi ikke selv kan sælge hele kapaciteten. Derfor har Austrian tilbudt at sælge op til 30 sæder per afgang udbudt via Amadeus og andre salgskanaler,“ fortæller administrerende direktør Christian Kertens fra SlopeTrotter Skitours.

Aftalen bekræftes af landechef Morten Balk fra Lufthansa Gruppen, der repræsenterer Austrian i Danmark. Han glæder sig over, at Austrian nu også kan sælge ruten bredt i markedet, selvom der er tale om begrænset antal pladser.

Austrian-flyver forlader Innsbruck hver lørdag kl. 14.40 med ankomst i Billund kl. 16.30 som rutenummer OS9721. Afgangen fra Billund er lagt til kl. 18.05 med ankomst i Innsbruck kl. 19.55. Der flyves i perioden fra 11. januar frem til og med 15. marts.

Salzburg-charter
Men der er flere muligheder i sigte for ski-entusiasterne. SlopeTrotter Skitous har netop indgået en charterkontrakt med Jet Time, således at rejsearrangøren for første gang kan tilbyde charterfly direkte fra Billund til Salzburg.

Hidtil har konkurrenten Højmark Rejser været alene om at tilbyde charterflyvning fra Billund til Salzburg med østrigske Fly NIKI, men med det danske charterflyselskab på banen, vil SlopeTrotter Skitours hver lørdag fra uge tre til og med uge 10 flyve direkte til Salzburg fra den syddanske lufthavn.

Salzburg er gateway til populære destinationer som Maria Alm, Saalbach, Wagrain og Zell Am See.