Sidste kommercielle flyvning med Boeing 767 hos British Airways. (Foto: Stuart Bailey www.StuartBaileyPhoto.com)

BA siger farvel til endnu en Boeing-flytype

De sidste to Boeing 767-fly i British Airways´ flåde er netop sendt på pension. Inden for de seneste otte år har selskabet udfaset tre Boeing-flytyper.

British Airways sagde mandag farvel til et af de mest ikoniske fly i sin flåde, Boeing 767. Selskabets sidste to B767ere blev pensioneret efter den sidste kommercielle flyvning med det ene af flyene – en 20 år gammel 767-300 med registreringen G-BZHA, som søndag aften fløj fra Larnaca i Cypern til London Heathrow-lufthavnen.

Siden British Airways opererede sin første Boeing 767 i februar 1990 på en kort tur til Paris, har flytypen været på vingerne i over 425.000 kommercielle flyvninger for selskabet. Boeing 767 har været brugt på en lang række både korte og lange ruter.

Mest brugt på London-Frankfurt
Mest hyppigt har flytypen fløjet på ruten mellem London og Frankfurt, hvor Boeing 767 er blevet brugt på næsten 15.000 afgange. Mens British Airways oprindeligt anvendte flytypen på langruter til eksempelvis Abu Dhabi, Calgary og New York, er flyene i de senere år blevet omkonfigureret til brug på kortere ruter til blandt andet Athen og Larnaca, ligesom BA har brug B767 på nogle indenrigsruter.

British Airways har de seneste år løbende udfaset sine B767 og erstattet dem med nye Boeing 787 Dreamliner-fly, og senere på året vil selskabet også modtage sin første Airbus A350.

“767 har været en strålende del af vores flåde. Det har fløjet på nogle af vores mest populære ruter og givet kunderne, hvad der på den tid var en førende service i branchen. Det er passende, at mens den sidste 767 forlader flåden, får vi leveret det 30. af en anden førende flytype, 787, som giver kunderne en enestående oplevelse i luften,” siger Al Bridger, British Airways’ direktør for flyoperationer.

Ny Airbus A321neo leveret
Samtidig med pensioneringen af B767 har British Airways netop modtaget det første Airbus A321neo mellemdistancefly ud af en ordre på i alt 10. Flyet med registreringen G-NEOR vil ifølge ch-aviation blive sat i drift den 2. december, hvor flyet skal flyve fra London Heathrow til Oslo Gardermoen og til Dublin.

Inden for de seneste otte år har British Airways i alt udfaset tre Boeing-flytyper. Ved udgangen af september 2015 blev den sidste Boeing 737 pensioneret, efter at flytypen har været i BA’s tjeneste i knapt 38 år. Tilbage i oktober 2010 blev den sidste Boeing 757 sendt på pension efter 27 år med denne flytype i British Airways.

 

Relaterede artikler:

British Airways pensionerer Boeing 767

Slut med Boeing 737 hos British Airways

Slut med Boeing 757 hos British Airways