SWISS Airbus A340-300 (Foto: SWISS)

Bedste Business Class blandt europæiske selskaber

Det Lufthansa-ejede SWISS har den bedste Business Class blandt alle de europæiske luftfartsselskaber. Det viser den seneste World Travel Awards afstemning, hvor 183.000 specialister fra den globale rejse- og turistindustri har været med til at pege på det schweiziske luftfartsselskab.

Det er atter ved at være sæson for de utallige kåringer, der finder sted indenfor rejse- og luftfartsindustrien.

En af de første er World Travel Awards, hvor det Lufthansa-ejede SWISS netop er blevet hædret for sin Business Class, der hævdes at være bedst blandt alle de europæiske luftfartsselskaber.

Det er i hvert fald resultatet af den afstemning, som over 183.000 ansatte i rejse- og turistindustrien over hele verden har deltaget i.

SWISS-titlen hedder formelt “Europe’s Leading Airline Business Class” og kommer ganske belejligt for det schweiziske luftfartsselskab, der netop haropgraderet Business Class-sektionen påalle selskabets 15 fly af typen Airbus A340. Opgraderingen blev sat i gang i 2009, hvor alle 10 Airbus A330-300 fly var de første til at blive indrettet med den nye Business Class.

Business Class-rejsende på alleSWISS-langdistancefly vil fremover have adgang til et to meter langt lie-flat sæde med luftaffjedring, der kan indstilles i forhold tilkomfortønsker hos passagererne.

Herudover er der en massage-funktion i sædet, ligesom indretning og placering af stolene har betydet, at otte ud af ni passagerer principielt sidderved gangen.

Samtidig med opgraderingen af Business Class på de nævnte flytyper, har SWISS også trukket det sidste Airbus A330-200 fly ud af flåden. Dermed vil SWISS være det eneste luftfartsselskab i Europa, der kan tilbyde et treklasses-produkt, First, Business og Economy på alle interkontinentale flyvninger.

Den nylige kåring hos WorldTravel Awards benytter SWISSmarkedsføringsmæssigt ved at sende en række Business Class-tilbud i markedet.

Rejser man i lavsæsonen mellem oktober 2011 og januar 2012 kan man købe en billet til den nye Business Class til en særlig introduktionspris. Billigste returbillet fra København har Dubai som destination til en pris af 11.920 kroner. Vil man til Delhi i Indien skal der betales 13.730 kroner, 14.920 kroner til Shanghai og 18.770 kroner for en returbillet til Tokyo via Zürich.