Bekræftet: MH370 er styrtet ned i Det Indiske Ocean

Malaysia Airlines har netop på et pressemøde meddelt, at MH370 er styrtet ned i Det Indiske Ocean omkring 2.000 kilometer fra Australiens kyst.

(OPDATERET)

Malaysia Airlines har netop afsluttet en briefing af pårørende og besætningsmedlemmer fra det forsvundne Boeing 777-fly. Selskabet bekræfter, at man antager det for sikkert, at MH370 er styrtet ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean omkring 2.000 kilometer fra Australiens kyst, og at der ikke er overlevende fra styrtet.

Det er nye analyser af satellitdata fra Inmarsat, der fastslår, at flyet er styrtet ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

“Den internationale eftersøgningsoperation vil fortsætte, da vil leder efter svar på de mange spørgsmål, der står tilbage,“ skriver Malaysia Airlines i en pressemeddelelse.

Dermed kan man fastslå, at 226 passagerer og 13 besætningsmedlemmer er omkommet ved flyulykken.

Nye analysemetoder
Den triste meddelelse om MH370´s skæbne blev givet af Malaysias premierminister Najib Razak, der samtidig lovede, at der ville blive afholdt et pressemøde tirsdag med flere detaljer om de data og fakta, der ligger til grund for konklusionen om, at MH370 er styrtet ned i havet i den sydlige korridor.

Det var tilsyneladende en ny analysemetode fra den britiske havarikommission Air Accidents Investigation Branch (AAIB), der skabte grundlaget for at kunne konkludere, at flyet var styrtet ned i Det Indiske Ocean, selvom man endnu ikke med sikkerhed har kunnet identificere vragdele.