A340-300 fra Air Belgium (Foto: Koenn07 | CC 4.0)

Belgisk flyselskab fra London til Dubai

Air Belgium skal flyve med Airbus A340 mellem London-Heathrow og Dubai frem til udgangen af januar.

Det nystartede belgiske flyselskab, Air Belgium, løb ind i problemer med ruten fra Brussels Charleroi-lufthavnen til Hong Kong International Airport. Som følge heraf er ruten blevet sat på pause i vinterprogrammet, hvorefter selskabet i stedet har søgt beskæftigelse for de fire Airbus A340-300 i ACMI- og wetleasemarkedet.

En af kunderne er British Airways, der har indgået en aftale om at benytte Air Belgiums fly og personale på ruten mellem London-Heathrow og Dubai fra den 1. november og frem til den 31. januar.

I den tre måneder lange ACMI-aftale skal Air Belgium beskæftige en Airbus A340-300 på en af det britiske flyselskabs tre daglige afgange Dubai-ruten, der normalt betjenes i et mix af Boeing 777 og Boeing 747. Der er tale om rutenummer BA104/BA105.

Nedgradering af passagerer
British Airways har som følge af indsættelsen af erstatningsflyet været nødt til at flytte rundt på passagerene. Air Belgiums fire A340-fly er som udgangspunkt indrettet med 303 sæder fordelt med 18 på Business Class, og henholdsvis 21 på Premium Economy og 264 på Economy Class.

Men hos British Airways har det hidtil været en Boeing 777-200, der har betjent den tidlige aftenafgang fra London Heathrow Airport, hvor det belgiske fly nu er blevet indsat. Dette fly har haft en fireklasses konfiguration med plads til 224 passagerer fordelt med 14 i First Class, 48 i Club World, 40 i World Traveller Plus samt 122 i Economy Class.

Derfor har det været nødvendigt at nedgradere First Class-passagererne til Business Class samt World Traveller Plus-passagerer til Economy Class. British Airways tilbyder fuld refusion til disse to billetkategorier, hvis man ikke ønsker at rejse med det belgiske flyselskab. For alle øvrige passagerer er det ikke muligt at få refunderet billetten, men British Airways kan i stedet tilbyde at ombooke til en anden afgang samme dag eller dagen før eller efter.

Air Belgium har også tidligere haft et fly i drift hos Air France på ruterne fra Paris-CDG til Lagos og Libreville samt med British Airways fra London-Heathrow til Abu Dhabi. Selskabet har også udført ACMI-flyvninger for Royal Air Maroc, Condor samt TUI´s flyselskaber i Belgien og Holland.

 

Relaterede artikler:

Sætter Hong Kong-rute på pause

Air Belgium kommer Air France til undsætning

Tidligere Finnair-fly skal genrejse belgisk stolthed