Bestseller-milliardær bag ny flymægler

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen står bag Blackbird Air Charter, der er en ny flymæglervirksomhed i det danske marked.

Ejeren af Bestseller-koncernen Anders Holch Povlsen er gået sammen med tidligere ansatte i DSV Air & Sea A/S om at etablere en ny flymæglervirksomhed i Danmark.

Virksomheden har fået navnet Blackbird Air Charter A/S og er flyttet ind i lokaler på Havneparken i Vejle. Herfra skal administrerende direktør Ole Dupont Christiansen lede opbygningen af den nye virksomhed.

Ole Dupont Christiansen har sin baggrund fra spedition og luftfart. Første ansættelse var hos DSV Transport fra 1988 til 2000. Herefter fortsatte karrieren i Danish Air Transport (DAT) som salgsdirektør i de kommende 10 år. I sommeren 2010 blev det til en stilling som leder af charterafdelingen for fragt- og passagerfly hos DSV Air & Sea i Horsens frem til sin fratrædelse den 31. december 2014.

“Vi har i Blackbird allerede fået den første booking på plads, og er kommet rigtig godt fra start. Den 1. februar udvider vi med yderligere to ansatte,“ fortæller Ole Dupont Christiansen til CHECK-IN.dk.

Den nye flymæglervirksomhed har et solidt økonomisk fundament. Aktiekapitalen var ved stiftelsen på 500.000 kroner, og den vil per 1. februar blive forhøjet til fem mio. kroner. Kapitalen kommer fra modemilliardæren Anders Holch Povlsen, der også er bestyrelsesformand i selskabet.

“Hele idéen bag virksomheden er at have noget at stå imod med. Vi vil gerne ind på markedet for regerings- og militærkontrakter, og det kræver, at vi har kapital i ryggen,“ forklarer Blackbird-direktøren, der i begyndelsen af 2013 blev anerkendt som NATO Transport Group Civil Aviation Expert.

Vil formidle leje af Bestseller-fly
Det er også meningen, at Blackbird Air Charter skal tilbyde ad-hoc flyvninger for virksomheder og foreninger samt VIP-flyvninger med mindre jetfly.

Her vil det også blive muligt at videreformidle leje af Bestsellers firmafly, der i øjeblikket opereres af ExecuJet Aviation Group.

“Vi vil også gå efter ad-hoc forretningerne på virksomhedsmarkedet, men det vil ikke være det primære,“ siger Ole Dupont Christiansen.

Navnet til virksomheden er inspireret af det avancerede langtrækkende rekognosceringsfly Lockheed SR-71 Blackbird, der med Mach 3,2 til dato er verdens hurtigste fly. Flyet, der blev produceret i 32 eksemplarer, var i aktiv tjeneste i USA indtil 1998. Blackbird betyder samtidig solsort. Fuglen, der synger tidligt om morgenen og sent om aftenen og er i landet i selv den hårdeste vinter.

“Vi vil som SR-71 flyve hurtigst og højest, og vi vil som solsorten være med 24/7 365 dage om året og levere kvalitet og pålidelighed hver gang og hver dag,“ forklarer den nyudnævnte direktør om navnet.

Indtil videre har virksomheden været nødt til at leje sig ind i Havneparken i Vejle, da der ikke er ledige lokaler i Billund Lufthavn. Det kan der måske blive hen ad vejen, da Bestseller er ved at opføre en hangar til 113 mio. kroner på grunden ved det gamle parkeringshus på sydsiden af Billund Lufthavn.