Billigst hos erhvervsrejsebureauet

Direkte køb af rejser via internettet har vundet hastigt frem, men forretningsrejser er billigere at bestille via erhvervsrejsebureauerne. Det viser ikke overraskende en ny undersøgelse uddarbejdet for American Express Business Travel.

Konklusionen i enny undersøgelse vil formentlig blive læst med stor interesse rundet omkringhos landets erhvervsrejsebureauer.

Mange er af den opfattelse, at de sparer penge, når de booker forretningsrejserne direkte på internettet hos flyselskaber og online-rejsebureauer, men i følge en ny undersøgelse erbooking gennem ehvervsrejsebureauer faktisk den billigste løsning.

Undersøgelsen er foretaget af The Online Travel Benchmarking Group og Harrell Associates på vegne af American Express Business Travel. Dermed kan man med rette stille spørgsmålstegn ved undersøgelsens konklusioner, når der er tale om en bestillingsopgave fra en ordregiver, der har en klar interesse i én bestemt konklusion.

Ifølge undersøgelsen sparer man ikke penge ved at booke forretningsrejsen selv. I stedet er det bedre for virksomhederne at bruge deres erhvervsrejsebureau, når der skal bestilles fly, hotel og udlejningsbil, idet man herigennem opnår en biliigere løsning.

“Undersøgelsen punkterer myten om, at online-bookinger er en billigere løsning til forretningsrejser,“ siger Bob Harell, CEO for Harrell Associates og forfatter til undersøgelsen.

I rapporten sammenlignes priserne på flybilletter, hoteller og udlejningsbiler hos Seat24 og Travellink med American Express Business Travel i januar 2011. Af undersøgelsen fremgår det, athele rejsen (fly, bil, hotel) var op til 13 % billigere med American Express Business Travel, end hvis man selv bookede direkte via internettet.

Mere specifiktvarflybilletter op til 11 % billigere med American Express Business Travel menshotelværelser var op til 7 % billigere og udlejningsbiler hele 17 % billigere.

“Booking via internettet kan være godt for private rejsende, men for virksomheder i Norden er der mange fordele ved at bruge et erhvervsrejsebureau til booking af forretningsrejser,“ siger Kaveh Atrak, der er nordisk direktør for American Express Business Travel.