Forpladsen i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Billund: Bedste måned nogensinde

Billund Lufthavn havde i juli for første gang nogensinde mere end 400.000 passagerer på en måned.

403.610. Så mange passagerer gik igennem terminalen i Billund Lufthavn i juli måned. Det er det højeste antal passagerer på en måned nogensinde i lufthavnens omkring 52 år lange historie. Samtidig var det første gang, at lufthavnen havde mere end 400.000 månedlige passagerer.

“Juli er den allertravleste måned på året, og i år har den altså været ekstra travl,” siger direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, og fortsætter:

“I forhold til tidligere år har trafikken været spredt mere ud over dagen, så de travle perioder har fordelt sig bedre.”

Nye ruter bidrager mest
Det samlede antal passagerer steg med 3,4 procent i forhold til juli måned sidste år. Hovedparten af Billund Lufthavns trafik er udenrigsruter. De havde i juli 241.054 passagerer, hvilket er en fremgang på 7.144 rejsende svarende til 3,1 procent.

“En lang række destinationer oplever fortsat fremgang, og det er klart, at det især er de nye ruter, der bidrager mest til væksten. I forhold til juli 2015 er der tale om seks nye ruter til Cluj, Helsinki, Humberside, Kalamata, London Heathrow og Vilnius. Og derudover er der markant fremgang på ruterne til Frankfurt, Stockholm og Bruxelles,” forklarer Kjeld Zacho Jørgensen.

Konkurrencebetonet marked
Indenrigsruterne havde 12.259 passagerer, hvilket er en fremgang på 2.106 passagerer eller 20,7 procent. Fremgangen gælder både for sommerruten til Bornholm og helårsruten til København.

Chartertrafikken havde 149.735 rejsende i juli måned. Det er en fremgang på 3,0 procent eller 4.357 passagerer.

“Chartermarkedet er et meget konkurrencebetonet marked, og derfor vil tallet variere fra år til år. Derudover betyder vejret i Danmark også rigtig meget, og her har branchen været hjulpet af dårligt vejr gennem det meste af perioden,” påpeger Kjeld Zacho Jørgensen.

Grækenland, Spanien og Tyrkiet er stadig langt de meste foretrukne ferielande for de danskere, der vælger at flyve på ferie, men også Bulgarien, Italien og Portugal er med på listen.

 

 

Relaterede artikler:

Billund får flere Wizz Air-ruter

Udenrigsvækst i Billund Lufthavn fortsætter

Ny årsrekord i Billund Lufthavn

Billund er den mest internationale lufthavn