Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Det er ikke kun i Københavns Lufthavn, at dansk-lettiske Primera Air udvider i 2017. Det gør selskabet også i Billund Lufthavn med fire nye ruter.

I sidste uge annoncerede det dansk-lettiske flyselskab Primera Air en oprustning i Københavns Lufthavn i 2017 med flere nye ruter og flere afgange på eksisterende ruter. Oprustningen er en del af selskabets nye strategi, hvor man både flyver charterflyvninger og almindelig ruteflyvning, hvor man selv sælger sæderne.

I Vestdanmark skal man dog ikke snydes for Primeras vækstambitioner. Således udvider Primera Air sit udbud af sommerruter fra Billund Lufthavn fra 10 destinationer i 2016 til 14 destinationer næste år.

Give kunder endnu mere
De fire nye destinationer bliver Lissabon i Portugal, græske Kalamata, Ponta Delgada på Azorerne og den spanske ferieby Alicante. De tre førstnævnte får én ugentlig flyvning fra Billund, mens der bliver to ugentlige flyvninger til Alicante.

Derudover øger Primera Air betjeningen af de to eksisterende ruter fra Billund til Chania på Kreta og Palma de Mallorca. Chania-ruten går fra to til tre ugentlige flyvninger, mens Mallorca-ruten går fra tre til fire ugentlige flyvninger.

Yderligere otte destinationer beholder i sommeren 2017 samme antal flyvninger med selskabets Boeing 737-800 og Boeing 737-700 fly som det har været tilfældet i 2016. Det er blandt andet ruterne til Barcelona, Málaga, Nice og Faro, hvor betjeningen forbliver uændret.

”Vi kan se, at vores kunder værdsætter vores produkter og tilbud, og vi bestræber os på at give dem endnu mere. Der er svært at blive hjemme i ferien, når der er 14 fantastiske destinationer at vælge imellem,« siger Anastasija Visnakova, vicedirektør for salg og markedsføring hos Primera Air.

Problemfri kundeoplevelse
Fra Københavns Lufthavn vil Primera næste sommer betjene i alt 10 destinationer med 20 ugentlige flyvninger med Boeing 737-700 og 737-800 fly.

Selskabet vil have én daglig forbindelse til Málaga alle ugens dage mod kun to ugentlige flyvninger i den netop overståede sommersæson. Næste år vil selskabet også have flyvninger til Barcelona og Palma de Mallorca tre gange om ugen. De to ruter blev i år betjent henholdsvis en og to gange om ugen. Derudover vil selskabet flyve en gang om ugen til Faro på Portugals Algarve-kyst, Kalamata, Chania og Rhodos i Det Græske Øhav, Antalya i Tyrkiet, Varna i Bulgarien og Ponta Delgada på Azorerne. Kalamata og Ponta Delgada er nye destinationer, som selskabet ikke fløj til i år.

Ruterne til Málaga og Palma de Mallorca vil åbne i marts 2017, mens de øvrige ruter vil følge i måneden efter.

Primera Air fremhæver selv, at de kun flyver til hovedlufthavne, har de bedste afgangstider, laveste billetpriser og mest problemfri kundeoplevelse. På flere af destinationerne er den lufthavn, som Primera Air benytter, dog den eneste lufthavn.

Flere rendyrkede ruteflyvninger
Billetterne til ruterne sælges på normal vis på Primera Air’s hjemmeside og via diverse søgemaskiner. På nogle af flyvningerne, kommer kunderne kommer dog til at dele pladsen i flyet med gæster fra en stribe charterrejsearrangører. som Primera Air flyver for. Der er nemlig tale om, at Primera Air også sælger overskydende pladser på nogle af de faste charterflyvninger.

Primera Air startede med at sælge overskudspladser som ”fly-only” billetter i 2013. I dag er det muligt at flyve med selskabet fra både København, Billund og Aalborg Lufthavn, men hovedparten af flyvningerne er rene ruteflyvninger uden kontraherede sæder fra charterarrangørerne.

Primera Air er et dansk-lettisk flyselskab med islandske ejere. For bare få år siden var alle selskabets otte Boeing 737-fly registreret på dansk OY-register og blev opereret på selskabets danske driftstilladelse. Nu er seks af de otte fly blevet flyttet til en driftstilladelse i Letland sammen med selskabets administration og operationscenter. Primera Air har dog stadig en dansk driftstilladelse og to fly på dansk register. Det ene er leaset ud til britiske Jet2.com.

Flyselskabet indgår i Primera Travel Group, der består af større rejsearrangører i Sverige (Solresor), Danmark (Bravo Tours), Norge (Solia og Norway Tours), Finland (Matkavekka/Lomamatkat) samt Island (Terra Nova, Iceland Tours og Heimsferdir). Koncernen er en blanding af charter- og rutefly for rejsearrangører, mindre rejsebureauer og private.

Relaterede artikler:

Primera Air udvider i CPH

Primera Air øger på rutemarkedet

Primera Air lancerer ny hjemmeside og nye produkter

Primera Air: To nye fly på vej

Primera Air udvider rute-tilbud

Charterselskab går rutevejen