Billund: Flere Air Arabia-destinationer på vej

Den nye flyrute mellem Billund og Marrakech blev åbnet i søndags. Det er oplagt, at Air Arabia øger deres aktiviteter i Billund, mener lufthavnsdirektøren.

I søndags kl. 05.30 lettede et Airbus A320 fra Billund Lufthavn med kurs mod Marrakech i Marokko. Det markerede samtidig den første ruteflyvning nogensinde fra Billund til det afrikanske kontinent.

Operatøren var Air Arabia, der er Mellemøstens største lavprisflyselskab. Selskabet havde i 2011 mere end 4,5 mio. passagerer og har en flyflåde med 24 moderne Airbus A320-fly, der opererer i Asien, Afrika, Mellemøsten og Europa.

“Det er banebrydende for os, fordi det er den første direkte lavprisrute fra Billund til en anden verdensdel. Samtidig er det første gang, at Air Arabia starter op i Skandinavien,“ fortæller administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Flere destinationer på vej
I første omfang forventer Billund Lufthavn, at ruten kan bidrage med 12.000 passagerer årligt baseret på en ugentlig rotation hver søndag.

Men lufthavnens ledelse lægger ikke skjul på, at den nye rute kan være startskuddet til etablering af ruter til flere destinationer i Afrika eller Asien.

“Vi er Vestdanmarks internationale lufthavn, og derfor går vi benhårdt efter at få flere direkte ruter til både Europa og andre kontinenter. Det er oplagt, at Air Arabia øger deres aktiviteter i Billund, når de har fået nogle erfaringer fra den nye rute til Marrakech,“ mener Kjeld Zacho Jørgensen.

Øverst på ønskesedlen står angiveligt en rute til Sharjah i De Forende Arabiske Emirater. En sådan rute vil kunne tiltrække såvel lokaltrafik som transfertrafik, idet Sharjah er selskabets trafikknudepunkt med ruter til attraktive destinationer i Afrika og Asien.

Air Arabia markedsfører sig i øjeblikket med priser fra 519 kroner per enkeltrejse.