Billund-fly sikkerhedslandede i Warszawa

Et Boeing 737-fly fra tyrkiske Corendon Airlines måtte lørdag aften sikkerhedslande i Warszawa undervejs fra Billund til Antalya.

Danske charterturister, der lørdag aften skulle flyve fra Billund til Antalya med det tyrkiske flyselskab Corendon Airlines, fik sig en noget længere rejse end forventet.

Boeing 737-flyet med rutenummer XC650 skulle afgå fra Billund Lufthavn kl. 19.30, men kom først i luften kl. 20.11. Under starten fra den vestdanske lufthavns bane 09, rapporterede passagererne i den bageste del af kabinen, at de kunne høre et højt bump. Det skriver Aviation Herald.

Piloterne valgt at fortsætte til flyvehøjden på 35.000 fod (10.670 meter, red.) og sætte kursen direkte mod Antalya. Men omkring halvanden time inde i flyvningen, da flyet befandt sig på grænsen mellem Polen og Slovakiet, blev der taget beslutning om at søge til Warszawa for en sikkerhedslanding. Flyet befandt sig da 280 kilometer syd for den polske hovedstad.

Erstatningsfly bragte passagererne frem
Efter at have fløjet i en holding-position for at reducere brændstofmængden lykkedes det at lande sikkert i Warszawa-Chopin lufthavnen en time efter, at kursen var lagt om.

Det uheldsramte fly var ikke i stand til at fortsætte flyveturen, og Corendon Airlines endte et erstatningsfly til Warszawa, der natten til søndag bragte de uheldige passagerer videre til Antalya med en forsinkelse på seks og en halv time efter landingen i Warszawa.

Søndag aften var Boeing 737-800 flyet med registreringen TC-TJP stadig på landjorden i Warszawa.

De såkaldte “tail-strikes” opstår oftest som følge af fejlagtige beregninger i forhold til flyets last og vægt.