Billund Lufthavn – nu også med iPhone App

Siden 2002 har Billund Lufthavn tilbudt en mobil platform, som har været meget anvendt indtil de populære smartphones indtog markedet. Men nu er Billund Lufthavn kommet med på iPhone-bølgen og lancerer i disse dage en ny App, hvor man bl.a. kan lokalisere sin bil på lufthavnens parkeringsanlæg.

I juli måned kan Billund Lufthavn prale af at tilbyde Vestdanmarks største parkeringsplads. Her vil flere end 10.000 køretøjer være parkeret på arealerne foran og ved siden af lufthavnen.

Og mange kan sikkert nikke genkendende til spørgsmålet: “Hvor var det, jeg parkerede min bil, før jeg tog afsted på rejsen?“. Men her er der hjælp at hente, hvis man er aktiv bruger af sin mobiltelefon.

I første omgang er det iPhone-brugere, der ved hjælp af en ny App kan lokalisere bilen på parkeringsområdet ved lufthavnen. En facilitet, der uden tvivl vil blive meget populær fremover og som er en del af den nye mobile platform udviklet af Billund Lufthavn.

“Vi lancerer lige nu en App til iPhone-brugere og i løbet af 4 uger har vi også en version klar til Android-telefoner. Senere på sommeren lancerer vi en decideret mobil platform, så brugerne kan få adgang til mobile tjenester fra en hjemmeside tilpasset moderne mobiltelefoner,“ fortæller marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Udover funktionen med “Find din bil“ er der også blevet plads til aktuelle afgangs- og ankomsttider, tilmelding til Billund NYT nyhedsbrev samt en lang række informationer om transport til og fra lufthavnen, parkering, samt generelle informationer med mødetider, adresser og telefonumre m.v.

Mobil check-in har dog stor bevågenhed fra Billund Lufhavn. På forsiden af iPhone-app´en er der link til mobil check-in hos Air France, KLM og Lufthansa.

“Vi vil satse stærkt på mobil check-in og arbejder med planer omogså atkunne tilbyde adgang til lufthavnens check-in system via de mobile platforme,“ fortæller Jesper Klausholm.

Indtil videre har 250 personer downloaded den nye App fra Billund Lufthavn, men det er helt spontant og uden at der endnu – før denne artikel – er fortalt om applikationen til omverdenen. Den nye App blev nemlig først frigivet af Apple umiddelbart før påske.

Til sammenligning lancerede Københavns Lufthavn i slutningen af juli måned 2010 en iPhone applikation og harsenere udviklet en tilsvarende applikation til Android. Omkring 100.000 brugere hardownloaded iPhone App´en.
I Aalborg Lufthavn lancerede man i november måned et mobilt website tilpasset smartphones og Aarhus Lufthavn fulgte efter umiddelbart i begyndelsen af det nye år.

Billund Lufthavn har i øvrigt siden 2002 tilbudt en mobiltelefon-service, der har været tilgængelig på en særlig mobilplatform på mobil.bll.dk.