Billund Lufthavn tilbyder gratis internet

Fremover bliver det i Billund Lufthavn gratis at surfe på internettet via bærbar PC, tablet PC, smartphones og andet udstyr med adgang til internettet. Det er resultatet af en ny aftale mellem den internationale vestdanske lufthavn i Billund og it-virksomheden The Cloud.

“Billund Lufthavn tilbyder nu, som den første lufthavn i Danmark,
gratis internetadgang for passagererne, mens de opholder sig i lufthavnen,“ hedder det i en pressemeddelelse fra administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen.

Det er dog lidt af en sandhed med modifikationer. Eksempelvis har Sønderborg Lufthavn siden 2009 tilbudt gratis WLAN-adgang til lufthavnens kunder.

“Udover gratis internet, tilbyder Sønderborg Lufthavn gratis tyske og danske avisersamt gratis kaffe til passagererne på morgenafgangene. Desuden har vi gratis p-pladser til alle, hvilket jeg vil foreslå Billund Lufthavn eventuelt også at overveje,“ siger lufthavnschef Anders Sørensen fra Sønderborg Lufthavn i en drillende tone.

Tilbage til BIllund Lufthavn. Her begrunder lufthavnsdirektøren det nye service således: ”Ikke mindst med udbredelsen af smartphones er der opstået en stigende forventning om at kunne komme på nettet hvor som helst; nemt, hurtigt og gratis”, siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen. ”Vi forsøger bare at følge med tiden!”

Og med hensyn til drillerierne fra Sønderborg Lufthavn, siger Kjeld Zacho Jørgensen. “Vi vidste godt at vi måske vovede det ene øje ved at spidsformulere den, men vi tænkte nok mere på Københavns Lufthavn end på Sønderborg Lufthavn, da vi valgte formuleringen.“

Det erit-virksomheden The Cloud, der er ansvarlig for den trådløse internet-adgang i Billund Lufthavn. Første gang man brugeradgangen i lufthavnen, skal man oprette sig som bruger hos The Cloud. Det er betalingsfrit og giver med det samme adgang til 24 timers gratis internetbrug.