Elbil fra GreenMobility i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Billund Lufthavn vil hente ”grønne” kunder i Aarhus

Et nyt samarbejde gør det muligt at leje en elbil i Aarhus og stille den i Billund Lufthavn. Lufthavnen håber, at tilbuddet vil overflødiggøre en del af trafikken med at blive kørt til og sidenhen hentet i lufthavnen.

Et nyt samarbejde mellem Billund Lufthavn og GreenMobility gør det muligt at bestille en elbil i Aarhus og parkere den i lufthavnen. Efterfølgende kan de rejsende bestille en ny elbil, når de på et tidspunkt skal hjem til Aarhus fra lufthavnen.

Ifølge Billund Lufthavn har halvdelen af husstandene i Aarhus ikke adgang til bil, derfor bliver samarbejdet med GreenMobility taget godt i mod i lufthavnen.

”Der er mange fra Aarhus, der foretrækker at rejse fra Billund Lufthavn, så det er glædeligt, at vi kan lave et samarbejde med GreenMobility, der stiller et attraktivt produkt til rådighed,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Attraktivt for mange
Han peger på, at det er attraktivt for dem, der ikke har adgang til bil, men der er også en god pointe i det for personer med egen bil, da det er et grønnere alternativ for de fleste.

Thomas Heltborg Juul, administrerende direktør i GreenMobility, ser også frem til samarbejdet.

”Samarbejdet med Billund Lufthavn kommer til at gøre det supernemt for aarhusianerne at komme til og fra lufthavnen. Man kan lige så godt vælge den grønne løsning, når man skal afsted, og vi glæder os over, at vi nu kan åbne op for parkeringsmulighederne for GreenMobilitys elbiler i lufthavnen,” siger Thomas Heltborg Juul.

En kør-selv-taxa
GreenMobility kalder deres service for kør-selv-taxa, hvor det enten er muligt at finde en elbil i nærheden ved hjælp af deres app eller forudbestille en bil til hjemmeadressen.

På sidstnævnte måde har man bilen i god tid før, man skal af sted. Ligeledes kan man bestille en bil at køre i fra lufthavnen til Aarhus.

“Med GreenMobility er man sin egen taxachauffør. Skal man for eksempel i lufthavnen kl. 10 en lørdag, kan man få en bil leveret til sin hjemmeadresse i Aarhus, som står klar cirka 20 minutter før, man skal køre. Vi ser servicen som en positiv sammensmeltning mellem delebiler, taxikørsel og biludlejning,” siger Thomas Heltborg Juul.

Bliver bragt og hentet
Hvert år bliver omkring halvtreds procent af de rejsende i Billund Lufthavn bragt til og hentet fra lufthavnen, når de skal ud at flyve.

Samarbejdet med GreenMobility kan være en måde at skære ned på de dobbeltture, som den trafik medfører. I 2019 var der næsten fire millioner rejsende, hvoraf halvdelen bidrog til dobbeltture i bilen.

”Det kræver fire bilture for halvdelen af alle passagererne i Billund Lufthavn at blive bragt til og hentet fra lufthavnen, når de skal ud at rejse. Det er mange unødige bilkilometer på de vestdanske veje, og det her samarbejde kan måske skære ned på dobbeltturene,” siger Jan Hessellund.

Prismæssigt konkurrencedygtigt alternativ
Lejer man en elbil hos GreenMobility i Aarhus, kan man komme fra Aarhus C til Billund Lufthavn fra 498 kroner. Det er omkring 1.000 kroner billigere end en taxa og i samme prisleje som for en familie på fire i bussen.

Tidsmæssigt vil der også være en fordel ved at leje en elbil fremfor at tage bussen. Det tager lidt over en time at komme fra midtbyen i Aarhus til Billund Lufthavn i bil, mens det med bussen tager omkring halvanden time.

Der er 16 daglige afgange på X bus-ruten mellem Aarhus og Billund.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn lander den 15. Wizz Air-rute

AGF og Billund Lufthavn indgår samarbejde

Ryanair genåbner base i Billund Lufthavn