Billund mister flyselskab efter tre afgange

Air Arabia´s nye rute mellem Billund og Marrakech fik en kort levetid. Trods stor interesse for ruten flyves sidste afgang på søndag efter blot tre ugers drift.

Der er ikke tradition for, at Billund Lufthavn overfodrer markedet med pressemeddelelser. Den 20. november kunne lufthavnen alligevel udsende en længere pressemeddelelse med overskriften “Billund Lufthavn satser på Afrika“, hvori forventningerne til den nye lavprisrute med Air Arabia til Marrakech blev beskrevet.

“Flere destinationer er på vej“, hed det blandt andet i pressemeddelelsen. Men nu er det foreløbigt slut, inden det hele reelt er begyndt. På søndag den 2. december flyver Air Arabia sin foreløbigt sidste afgang på ruten. Det blev dermed til blot tre returflyvninger siden ruten blev etableret søndag den 18. november.

Der var en forventning om 12.000 årlige passagerer baseret på en ugentlig afgang med et 168 sæders Airbus A320-fly. Men på flere afgange i december var der kun solgt omkring 25 procent af sæderne, hvorfor Air Arabia har truffet en hurtig beslutning om at suspendere ruten i vintertrafikprogrammet.

”Vi har endnu ikke fået en afklaring på, hvorvidt ruten genoptages til foråret. Der har været meget stor interesse for ruten, så det er lidt ærgerligt, at den er blevet suspenderet, for der har været en fantastisk support fra touroperatørerne. Det er nok gået lidt for stærkt,“ siger Mustapha Ajan, der er skandinavisk GSA-partner for Air Arabia.

Satser fortsat på Afrika
Det er naturligvis også skuffelse at spore i Billund Lufthavn, der blot en uge efter den udsendte pressemeddelelse fik underretning om, at ruten vil blive suspenderet.

”Vi satser fortsat på Afrika og Marokko. Om det bliver medAir Arabiafra sommerfartplanen, eller det bliver med andre operatører, det vil så tiden vise,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Ærgelsen er i BIllund Lufthavn ekstra stor, idet touroperatørerne har lagt allotments op i februar og marts måned, der allerede er solgt godt ind på. Men seks og en halv uge fra meddelelsen om rutens start frem til første afgang har været forkort tid til at sælge ind på de første måneders afgange.

Rutelukningen har fået Billund Lufthavn til at fjerne den officielle pressemeddelelse fra selskabets hjemmeside.Det vækker en del undren, da det ikke er kutyme, at man fjerner pressemeddelelser, da det er en del af historikken omkring virksomhedens kommunikation.

”Vi har ikke fjernet pressemeddelelsen, fordi vi ønsker at skjule noget. Udfordringen er, at mange rejsende googler Marrakech og Marokko og derefter bliver ledt til vores hjemmeside. Det giver en delhenvendelser, som vi ikke har mulighed for atbesvare. Så det erkun praktik,“ forklarer Jesper Klausholm.