Der skal produceres to Air Force One på basis af Boeing 747-8. Foto: Boeing.

Boeing enig med Trump om prisen på Air Force One

Boeing har nået frem til en aftale med USA’s præsident Donald Trump om bygningen af to nye Air Force One.

Kontrakten til en værdi af 3,9 milliarder dollars er underskrevet på trods af tidligere modstand fra præsidenten, som var af den opfattelse, at flyene var alt for dyre, skriver Travel News.

I en udtalelse fra den store amerikanske flyproducent hedder det blandt andet: “Boeing er stolt over at skulle bygge næste generation af Air Force One, og dermed sikre USA’s præsidenter et flyvende version af ’Det Hvide Hus’ til en ekstraordinær værdi for skatteyderne”.

Boeing tilføjer: “Præsident Donald Trump forhandlede en god pris på vegne af det amerikanske folk”.

Trump fremhæver stor besparelse
En talsmand for Boeing fortæller, at prisen inkluderer udrustning af de to Boeing 747-8 med omfattende kommunikationsudstyr, interne og eksterne trapper og store køkkener, samt en række ekstra udstyr.

Flyene, der er indrettet til at fungere som et flyvende Hvidt Hus er i stand til at flyve under de værst tænkelige sikkerhedsforhold. Flyene er modificeret med militær flyteknologi, avanceret telekommunikation og selvforsvarssystemer

Ifølge præsident Trump har kontrakten med Boeing sparet de amerikanske skatteydere for omkring 1,4 milliarder dollars.

Det er dog ikke blevet bekræftet fra andre kilder. Prisen ligger snublende nær den pris, der var til debat, mens Barack Obama var præsident.

 

Relaterede artikler:

Det flyvende Hvide Hus

Boeing 747-8 bliver ny Air Force One

Slut med Boeing 747 som passagerfly

Fremrykker pensionering af Boeing 747