Boeing ser fortsat stærkt marked for fly

Boeing nyder godt af opturen for luftfartsbranchen. I årets 3. kvartal præsterede den amerikanske flyproducent et overskud på 4,5 milliarder kroner. Samme kvartal året før gav et underskud på over 8 milliarder.

Der er travlt i øjeblikket i samlehallerne hos denamerikanske flyfabrik Boeing. Luftfartsbranchens øjeblikkelige optur med forbedret indtjening og investeringer i nye fly, er godt nyt for den amerikanske flyproducent.

I årets 3. kvartal præsterede selskabet et overskud på $837 millioner eller godt 4,5 milliarder danske kroner. Til sammenligning gavdet samme kvartal året før et underskud på over 8 milliarder kroner, så der er tale om en voldsom resultatfremgang.

At der har været travlt illustreres af, at selskabet alene i årets 3. kvartal leverede ikke færre end 100 styk Boeing 737NG fly til kunder over hele verden. Og umiddelbart forventer Boeing, at de gode tider fortsætter.

“Vi ser fortsat vækst i den globale lufttransport. Denne vækst forekommer i alle markeder, men dog stærkest i emerging markets … Vi forventer en langvarig bedring i det globale marked for fly,“ siger Boeings topchef og CEO, Jim McNerney til ATW Online.

Efter det gode kvartalsresultat opjusterede Boeing indtjeningsforventningerne til hele året. Til gengæld sænkede selskabet estimaterne for årets omsætning en smule, så aktionærerne nu kan se frem til en omsætning på omkring 350 milliarder danske kroner.

Nedjusteringen i salget skyldes forsinkelser i leveringerne afselskabets Boeing 787 og 747-8 fly.

Omsætningen i 3. kvartal steg med 2 % til knap $17 milliarder og sammenlagt leverede selskabet 124 civile fly i perioden mod 113 styk i samme periode året før. Ordrebogen voksede med netto 221 mod blot 79 i 3. kvartal året før.

Samlet set forventer Boeing at levere 460 fly i 2010.