Bortvist efter tyveri i fly

Fem medarbejdere fra rengøringsvirksomheden Sodexo er blevet bortvist, efter at politiet har afsløret omfattende tyveri i forbindelse med rengøring af fly fra Thomas Cook Airlines.

Rengøringsvirksomheden Sodexo, der blandt andet beskæftiger sig med rengøring af fly, har gennem længere tid haft mistanke til flere af sine ansatte i forbindelse med konstatering af stigende svind fra de flyselskaber, som virksomheden er leverandør til.

Det fik for nogle måneder siden ledelsen til at kontakte politiet samt større kunder som Jet Time, Norwegian og Thomas Cook Airlines, således at parterne i fællesskab kunne få opklaret tyverierne.

Det resulterede i, at fem ansatte, fortrinsvis fra rengøringsvirksomhedens nathold, har været afhørt af politiet og tilstået de omfattende tyverier.

“Det er korrekt, at fem medarbejdere er blevet bortvist på grund af tyveri. Vi mener umiddelbart, at problemet er løst nu, men samtidig har vi givet en vink med en vognstang til andre medarbejdere om, at dette absolut ikke er acceptabelt,“ siger Martin Olsen, der er distriktschef for Sodexo.

Han ønsker ikke at kommentere på omfanget af tyveriene, hvad angår værdi, eller hvilke effekter, der er stjålet fra flyene. Der er angiveligt tale om cigaretter, spiritus, parfume og gaveartikler, som typisk sælges om bord på flyene.

Vigtig hjælp fra Thomas Cook Airlines
Sodexo har samarbejdet med en særlig “svind-gruppe“ fra Thomas Cook Airlines om at opklare tyverierne.

“Vi er meget tilfredse med, at vi nu ser konkrete resultater af arbejdet i svind-gruppen. De mange optællinger og registreringer har været en vigtig brik i det arbejde, som førte til afsløringen af de fem tyve,“ siger Jørgen Kirchoff fra Thomas Cook Airlines.

Samlet beskæftiger Sodexo i Københavns Lufthavn omkring 50 medarbejdere, der varetager rengøring af fly. Det er alle fly, der handles af Novia, som Sodexo har ansvaret for at rengøre, hvilket omfatter omkring 30 flyselskaber.