Brite vil starte flyselskab i Billund

En brite er ved at samle penge ind på nettet til at åbne et flyselskab, der fra sommeren 2016 skal flyve fra Billund Lufthavn til otte europæiske destinationer. I Billund Lufthavn har man ikke hørt fra ham.

Enten kan Billund Lufthavn fra sommeren 2016 gå hen og blive base for et helt nyt europæisk lavprisflyselskab med ruter til destinationer over hele Europa. Eller også bliver lufthavnens navn misbrugt til noget, der kunne ligne svindel med indsamling af penge på nettet – det såkaldte crowdfunding.

En britisk mand ved navn Thomas Wrigley samler nemlig i øjeblikket penge ind via en række crowdfunding-portaler til at starte flyselskabet VA Airways, der ifølge selskabets spartanske hjemmeside vil begynde at flyve mellem Billund Lufthavn og otte europæiske destinationer fra sommeren næste år.

Wrigley ønsker at indsamle knap 32 mio. kroner til at starte det nye lavprisflyselskab. Ifølge hjemmesiden, så skal pengene bruges til at lease et Airbus A320-fly, som skal flyve fra Billund til Genève, Helsinki, Lanzarote, Larnaca, Madrid, Nürnberg, Palanga og Zürich. I vintersæsonen vil selskabet desuden flyve til Innsbruck og Salzburg, fremgår det af siden.

Flyve gratis i et år
Hvis man støtter projektet med mindst 53 kroner, så får man en takke-email fra direktøren og bliver nævnt i et tweet. Hvis man støtter med mere end 15.950 kroner, så kan man flyve gratis med selskabet i et helt år.

Bedømt ud fra billeder på flere crowdfunding-sider og på Thomas Wrigleys LinkedIN-profil, så er der tale om en ung britisk mand. Han er bosiddende i den engelske by Cleckheaton og har tidligere arbejdet som togsteward og kabinebesætningsmedlem hos Ryanair i en periode på syv måneder. Af LinkedIN-profilen fremgår det, at Thomas Wrigley er direktør for et rekrutteringsfirma og er ved at opstarte et firma, der tilbyder bustransport til og fra lufthavne på De Kanariske Øer. Der står ikke noget om hans kommende flyselskab.

Ikke hørt mere
I Billund Lufthavn er man blevet kontaktet af Thomas Wrigley og VA Airways.

”Det er ikke noget vi har dybt kendskab til. Vi har hørt om projektet og de har skrevet til os. Men vi har så ikke hørt mere,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør i Billund Lufthavn.

CHECK-IN.dk har onsdag forgæves forsøgt at få kontakt til Thomas Wrigley via telefon og email.

Fotos: Helpvaairways.com og LinkedIN.