British Airways - Boeing 777-200.

British Airways åbner rute til Costa Rica

British Airways bliver det tredje europæiske selskab til at beflyve San José, der er hovedstad i den mellemamerikanske stat Costa Rica.

British Airways tilføjer endnu en destination i Mellemamerika, når det britiske flyselskab fra den 4. maj 2016 vil flyve til San José i Costa Rica.

Ruten bliver i første omgang en sæsonrute, der vil komme til at udgå fra London Gatwick-lufthavnen med to ugentlige afgange. British Airways vil benytte Boeing 777-200ER fly, der har plads til 275 passagerer fordelt med 203 i World Traveller, 24 i World Traveller Plus, mens der er plads til 48 på Club World.

Der flyves på onsdag og lørdage fra Gatwick og retur igen samme dage fra Costa Rica. Flyvetiden er på 10 timer og 50 minutter vestover, mens den østgående flyvning er scheduleret til 10 timer og 15 minutter.

Tredje europæiske flyselskab til Costa Rica
Med den nye rute til Costa Rica bliver British Airways det tredje europæiske flyselskab til at betjene den lille republik i Mellemamerika. IAG-partneren Iberia flyver dagligt mellem Madrid og San José, mens det tyske Thomas Cook-selskab Condor året rundt flyver op til tre gange om ugen mellem Frankfurt og San José.

Costa Rica er et meget lille land på størrelse med Danmark og ligger omkranset af Nicaragua mod nord og Panama mod syd. Vest for Costa Rica ligger Stillehavet, mens østkysten vender ud mod Det Caribiske Hav.

Costa Rica er et af de rigeste lande i Mellemamerika og tiltrækker hvert år mange turister, der lader sig fascinere af de attraktive badestrande samt det rige dyre- og planteliv, der er en del af et land med vulkaner, nationalparker, tropiske regnskove og ufremkommelige jungler.