- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

British Airways flytter Beijing-rute til ny lufthavn

British Airways flytter fra starten af det kommende vinterprogram alle sine flyvninger mellem London og Beijing til den nye Daxing-lufthavn.

Endnu et europæisk flyselskab melder sig nu klar til at flytte sine operationer til den nye kinesiske storlufthavn Beijing Daxing International Airport, som efter planen skal åbne senest den 30. september.

British Airways meddeler, at alle selskabets direkte flyvninger fra London Heathrow til Beijing fra den 27. oktober flytter fra den eksisterende Beijing Capital-lufthavn til den nye Bejing Daxing.

British Airways er det første internationale flyselskab, der bekræfter, at det vil flytte alle sine Beijing-operationer til Beijing Daxing. Tidligere har blandt andre Finnair og LOT Polish Airlines meldt ud, at de vil flyve til Beijing Daxing, mens de to selskaber også fortsat vil flyve til Beijing Capital.

Udvidet samarbejde med China Southern Airlines
Ved at flytte sine operationer til Daxing får British Airways bedre muligheder for at styrke og udvikle codeshare-samarbejdet med China Southern Airlines. British Airways har haft et codeshare-samarbejde med China Southern Airlines om 10 ruter siden 2017, og de to selskaber indgik i januar i år en aftale om at udvide samarbejdet.

China Southern Airlines bliver det dominerende flyselskab i Beijing Daxing, hvor det kommer til at stå for omkring 40 procent af den totale trafik og blandt andet har bygget Asiens største flyhangar.

Forbedret lounge i Beijing Daxing
“Vi er meget begejstrede for at flytte til Beijing Daxing. Ikke alene vil den nye lufthavn tilbyde vores kunder, der flyver til og fra Beijing, en verdensklasse oplevelse med state-of-the-art faciliteter, herunder en forbedret lounge til vores Club World og First kunder. Flytningen vil også understøtte vores ambition om at øge antallet af fritids- og forretningsrejser mellem Kina og Storbritannien,” siger Noella Ferns, British Airways’ direktør i Kina.

Flytningen medfører ikke nogen ændringer i selskabets fartplan på London-Beijing-ruten, hvor der
som hidtil vil være daglig forbindelse med en Boeing 787-9 om vinteren og en Boeing 777-300 om sommeren med fire serviceklasser om bord – First, Club World, World Traveler Plus og World Traveler (økonomiklasse).

 

Relaterede artikler:

60 flyselskaber klar til ny Beijing-lufthavn

Finnair øger på Kina med afgange til ny Beijing-lufthavn

Flyselskaber fordeles til Beijings to storlufthavne