Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT.

60 flyselskaber klar til ny Beijing-lufthavn

LOT Polish Airlines annoncerer som det seneste udenlandske flyselskab en rute til den nye kinesiske storlufthavn Beijing Daxing, der åbner til efteråret.

Efter fem års byggearbejde er konstruktionen af den nye kinesiske storlufthavn Beijing Daxing International Airport (PKX) nu afsluttet, og lufthavnen gør klar til at åbne senest den 30. september.

De vigtigste byggeprojekter i den nye lufthavn, herunder kontroltårn, motorvejsforbindelse, jernbaneforbindelse, højhastighedsundergrundsbane og andre støttefaciliteter, blev afsluttet efter planen og godkendt af de civile luftfartsmyndigheder, meddeler lufthavnen i en pressemeddelelse.

Flere end 60 kinesiske og udenlandske flyselskaber vil efter planen starte flyvninger til og fra den nye lufthavn. Blandt de kinesiske flyselskaber er China Southern Airlines, China Eastern Airlines og Beijing Capital Airlines.

Asiens største flyhangar
China Southern Airlines har bygget Asiens største flyhangar, operationelle kontrolcenter og produktionsfaciliteter til flycatering i den nye lufthavn og vil fra slutningen af ​​oktober overføre 13 ruter til Beijing Daxing.

I 2025 planlægger selskabet at have over 200 fly baseret i lufthavnen og over 900 flyvninger om dagen.

China Eastern Airlines vil overføre 10 procent af selskabets afgange fra Beijing Capital International Airport til Bejing Daxing i det kommende vinterprogram og 80 procent af flyvningerne fra sommerprogrammet i marts næste år.

Dermed vil China Eastern dagligt operere over 334 flyvninger til 115 destinationer fra den nye lufthavn.

LOT starter rute til Beijing Daxing
Blandt udenlandske flyselskaber, som vil betjene den nye storlufthavn, melder LOT Polish Airlines sig nu også på banen. LOT vil fra den 28. oktober overføre fire af sine syv ugentlige flyvninger til den kinesiske hovedstad fra Beijing Capital til Beijing Daxing. LOT vil betjene ruten til Daxing med Boeing 787-8 Dreamliner.

Tidligere har blandt andre Finnair annonceret, at man vil flyve til den nye lufthavn. Finnair udvider fra den 3. november 2019 antallet af afgange til Beijing med tre ugentlige flyvninger til Daxing-lufthavnen, mens de daglige flyvninger til Beijing Capital bevares. Finnair vil betjene ruten med Airbus A330-300.

268 standpladser til fly
Med fire start- og landingsbaner, 268 standpladser til fly og en terminalbygning på 700.000 kvadratmeter forventes den nye lufthavn at håndtere 45 millioner passagerer om året i 2021 og 72 millioner i 2025.

Beijing Daxing er ifølge chefingeniøren med ansvar for byggeprojektet designet til at give så korte gåafstande som muligt for passagererne. Der er eksempelvis kun 600 meter eller mindre end otte minutters gang fra centrum af terminalen til den fjerneste boardinggate i hver finger.

“Det er mere effektivt for passagererne end i nogen anden lufthavnsterminal af samme størrelse i verden,” siger chefingeniør Guo Yanchi.

 

Relaterede artikler:

Finnair øger på Kina med afgange til ny Beijing-lufthavn

Testflyvninger til ny Beijing-lufthavn

Flyselskaber fordeles til Beijings to storlufthavne