(Foto: Finnair)

Finnair øger på Kina med afgange til ny Beijing-lufthavn

Finnair udvider fra vinterprogrammet antallet af afgange til Bejing med tre ugentlige afgange til den nye storlufthavn Beijing Daxing.

Beijing Daxing International Airport er navnet på den nye storlufthavn i den kinesiske hovedstad Beijing, som åbner for drift senest den 30. september 2019.

Lufthavnen skal supplere den anden storlufthavn i Beijing – Capital International Airport, og det har stillet flyselskaber over for valget, om de vil flyve til den ene eller den anden lufthavn – eller eventuelt dem begge.

Finnair flyver i dag dagligt til Beijing Capital International Airport, og nu har det finske selskab besluttet, at man fra vinterprogrammet i år også vil flyve til den nye Beijing Daxing-lufthavn.

Tre ugentlige forbindelser med A330-300
Finnair udvider således antallet af afgange til Beijing med tre ugentlige flyvninger til Beijing Daxing International Airport, mens de daglige flyvninger til Beijing Capital bevares.

Finnair vil fra 3. november 2019 operere ruten til den nye Beijing-lufthavn hver mandag, onsdag og søndag. Finnair indsætter en Airbus A330-300 på ruten, mens den eksisterende rute til Beijing Capital-lufthavnen i dag opereres med Airbus A350-900.

“Vi er stolte over med de nye flyvninger at tilbyde endnu bedre forbindelser mellem Beijing og vores 100 destinationer i Europa,” siger Ole Orvér, kommerciel chef i Finnair.

“Vores mål er at fortsætte med at øge vores tilstedeværelse i Kina. Den nye Beijing Daxing International Airport bliver et centralt hub for internationale rejser til og fra Kina og vil tjene vores kunder godt,” siger Ole Orvér.

Kina er et af Finnairs største markeder, og selskabet flyver i dag til syv destinationer i Kina inklusive Hongkong.

SAS bliver i Capital-lufthavnen
Mens Finnair altså vælger at flyve til begge hovedlufthavne i Beijing, bekræftede SAS i begyndelsen over for CHECK-IN.dk, at selskabet bliver i Capital International Airport. Dermed kan SAS opretholde selskabets videreforbindelser med Star Alliance-partneren Air China.

Ingen kinesiske flyselskaber – med undtagelse af fragtselskabet China Postal Airlines – har fået tilladelse til at operere på begge lufthavne, og netop Air China og dets datterselskaber kommer til fortsat at operere fra Capital International Airport.

 

Relaterede artikler:

Testflyvninger til ny Beijing-lufthavn

Flyselskaber fordeles til Beijings to storlufthavne

Finnair og China Southern i samarbejde