British Airways flyvende fra start i Stansted

British Airways kunne melde om røde lamper og alt udsolgt, da den britiske flag carrier i weekenden for første gang nogensinde lettede fra Stansted.

British Airways er Storbritanniens største flyselskab målt på flådestørrelse og i weekenden rundede den britiske flag carrier sin fjerde lufthavn i London, da man for første gang i historien tilbød ruteflyvning fra Stansted Airport.

Det skete med indledningen af British Airways’ sommerruter til Malaga, Palma, Ibiza og Faro i lørdags, og åbningen blev en rungende succes med udsolgt på samtlige sæder. Fra juni vil også Berlin blive en del af programmet, ligesom man allerede nu har besluttet at fordoble antallet af ugentlige flyvninger til Malaga fra august som følge af den store efterspørgsel, og succesen fra start vækker naturligvis stor glæde i Stansted Airport.

”Vi er enormt glade for, at alle sæder på de første British Airways-flyvninger fra Stansted var fuldstændig udsolgte i denne weekend. Vi var overbeviste om, at de nye ruter til Faro, Malaga, Palma og Ibiza ville være populære blandt passagerene, og denne positive start er en klar demonstration af den styrke i efterspørgsel, som eksisterer i regionen,” siger Stansteds administrerende direktør Andrew Cowan.

Stansted, der er Londons fjerdestørste lufthavn, forventer desuden, at sommeren bliver en af de travleste i lufthavnens historie.

Betaling for måltider
Stansted er hovedsageligt domineret af lavprisselskaber og af disse har især easyJet de senere år lagt stort pres på British Airways i Storbritannien, hvor man årligt transporterer flere passagerer end det tidligere statsejede flyselskab. Med en billetpris på 475 kroner er der i realiteten tale om et nyt lavprisprodukt fra British Airways, der også tidligere på måneden luftede muligheden for at indføre betaling for måltider ombord på kortere flyvninger for bedre at kunne konkurrere med lavprisselskaberne.

”Dette er en fantastisk start på vores Stansted-operationer, der giver kunderne mulighed for hurtigt at booke vores sommerdestinationer med en fremragende tidsplan og til konkurrencedygtige priser,” lyder det fra British Airways’ kommercielle direktør Luke Hayhoe.

Det er British Airways’ datterselskab, BA CityFlyer, der står for flyvningerne med 98-sæders Embraer 190-jetfly. Flyene har normalt base i London City Airport, der anses for British Airways’ niche-lufthavn og sammen med Stansted, Gatwick og Heathrow altså nu udgør BA’s firkløver i London. Sidstnævnte er flyselskabets primære trafikknudepunkt, men det er formentlig problemer med at få flere landingstilladelser i Europas travleste lufthavn der gør, at der nu rykkes ind i Stansted.