British Airways går efter de kuffert-løse

British Airways lancerer nu en særlig billet til de bagageløse-rejsende og en billet, der hverken er helt standard eller helt fleksibel.

British Airways lancerer i disse dage et udvidet billetudvalg på alle kortdistanceruter, hvilket omfatter mere end 90 destinationer i Europa. Selskabet giver således deres kunder mulighed for fremover at vælge en håndbagage-billet og en såkaldt semi-flex-billet.

Sæderne er allerede til salg og kan benyttes på alle europæiske ruter til og fra London Heathrow, London Gatwick og London City.

Den nye semi-flex-billet giver den rejsende alle de fordele, der er inkluderet i en standard billet, hvor bagage, mad og drikke er inkluderet i prisen. Semi-flex-billetten giver desuden gratis ændring af afrejsetidspunkt på afrejsedagen fra samme lufthavn til samme destination, mulighed for gratis at vælge sæde to dage før afrejse samt mulighed for at optjene bonuspoint. Desuden opkræver British Airways ingen ændringsgebyrer, hvis man på selve afrejsedagen laver om på sin billet.

Den nye semi-flex-billet giver kunderne et nyt valg mellem en standardbillet og en full-flex-billet.

”Hvis du for eksempel bliver færdig med dit kundemøde før tid, eller du bliver forsinket i et møde, kan du nemt booke en anden flyafgang forudsat, at der er ledige sæder på afgangen. Det kan du gøre helt uden at skulle betale ændringsgebyrer og en eventuel prisdifference,” fortæller Peter Rasmussen, Chef for British Airways i Nordeuropa.

Kombinér billettyperne
Det er også muligt for kunderne at blande de forskellige billettyper; standard, semi-flex og full-flex.

”Det kan for eksempel være praktisk med en standardbillet på vej til et møde i London, men en semi-flex-billet tilbage i tilfælde af, at mødet slutter på et andet tidspunkt end planlagt,” siger Peter Rasmussen.

Kunder, som vælger at rejse med håndbagage-billetten, skal indordne sig under British Airways’ regler om at de må medbringe en kuffert eller taske af god størrelse (56cm x 45 cm x 25cm) og en computertaske.

”Håndbagage og semi-flex-billetterne har været populære blandt vores kunder, fordi det giver dem fleksibilitet og en merværdi i form af prisnedslag for dem, der kun rejser med håndbagage. Derfor vælger vi nu at indkorporere denne billettype på alle vores kortdistanceruter for at imødekomme vores kunder, som rejser inden for Europa, og deres ønske om mere fleksibilitet og flere valgmuligheder,” fortæller Peter Rasmussen.

Håndbaggage-billetter kan ikke kombineres med standard, semi-flex eller full-flex-billetter.

Ændringer i flyafgangen på afrejsedagen på semi-flex-billetten kan foretages indtil en time før afgang på ba.com, hos British Airways’ kundeservice, i lufthavnen eller via ens rejsebureau.