British Airways indfører ny prisstruktur

British Airways følger i hælene på konkurrenterne, og tilbyder nu i Europa et prissystem opdelt i tre forskellige kategorier.

Det bliver fremover mere enkelt at finde sin billettype hos British Airways. Hidtil har British Airways tilbudt tre typer af fleksibilitet, henholdsvis standard, semi-flex og full-flex inden for to prissøjler med henholdsvis bagage inkluderet eller ikke-inkluderet. Det betød at der på Euro Traveller – det britiske flyselskabs Economy Class – var i alt seks pristyper.

Nu bliver disse reduceret til tre pristyper, der har fået navnene Basis, Plus og Plus Flex. En af de mærkbare ændringer er, at Plus-billetterne kan ændres på selve afrejsedagen uden gebyr, hvilket ikke var tilfældet med de tidligere standard-billetter.

Ifølge British Airways er det feedback fra kunderne, der har ført til ændringen i prisstrukturen på Euro Traveller.

“Dette nye tiltag er meget lettere at forstå og vil gøre bookingerne hurtigere og nemmere. Vi tror, at de rejsende især vil sætte pris på den nye ‘Plus’ mulighed for at få adgang til de traditionelle fordele som indskrevet bagage, gratis sædevalg fra 48 timer før afgang samt gratis ændring af billetten på afrejsedagen…Ændringer af flyafgange er naturligvis med forbehold for ledig kapacitet, men det er let og hurtigt gennem den mobile app at tjekke flyafgange og foretage ændringerne,” siger Robin Glover-Faure, der er chef for British Airways´ kortrute-produkt.

Euro Traveller sæde hos British Airways.

Euro Traveller sæde hos British Airways.

Gælder kun på punkt-til-punkt flyvninger
De nye pristyper starter med Basic, hvor det kun er tilladt at medbringe håndbagage, ligesom sædevalg frit kan foretages ved check-in, hvis den rejsende ikke på forhånd vælger at betale herfor. Herudover skal der betales et gebyr for eventuelle ændringer af billetten.

I Plus-billetten er der derimod 23 kg bagage inkluderet, og ændringerne kan frit foretages på rejsedagen op til en time før afgang. Endelig kan sædevalg frit bestilles op til 48 timer før afrejse. Vælger man at rejse Plus Flex, får man tilmed mulighed for frit at vælge sit sæde ved bestilling, ligesom det er muligt at få billetten refunderet uden omkostninger.

Den nye prisstruktur vil kun være gældende på “point-to-point” rejser inden for Europa. Det vil sige en flyrejse fra A til B eller fra A til B til A, hvilket vil side uden transfermulighed.

Prisstrukturen er derfor også gældende for flyrejser fra henholdsvis København og Billund til London-Heathrow. På Billund-ruten skal man dog være opmærksom på, at hvis der kombineres med Sun-Air, der flyver for British Airways fra Billund til London City, så kan det være en anden prisstruktur.

“Sun-Air er ikke omfattet af den nye struktur, da selskabet selv sætter sine prisstrukturer og kombinationer. Man skal i bookingsystemet dog kunne kombinere klasser per segment, således at man eksempelvis kan flyve en Basic-billet fra Billund til Heathrow og det der tilsvarer Plus eller Plus Flex tilbage til Billund med Sun-Air,” bekræfter Peter Rasmussen, kommerciel chef for British Airways i Nordeuropa, til CHECK-IN.dk.

Ingen inspiration fra konkurrenter
Den nye prisstruktur hos British Airways minder umiskendeligt om den, der kendes fra andre flyselskaber. Hos Lufthansa hedder det Light, Classic og Flex, mens SAS kalder det Go Light, Go og Plus.

British Airways afviser dog, at man har ladet sig inspirere af andre flyselskaber.

“British Airways skeler ikke til, hvad konkurrenterne gør, men vi vurderer i stedet løbende, hvad der er bedst for British Airways og vores passagerer,” understreger Peter Rasmussen.

Relaterede artikler:

Lufthansa-gruppen indfører ny prisstruktur

Airberlin indfører ny prisstruktur

Ny prisstruktur hos SAS

SAS: Nu kommer lavprisbilletten

Nye europæiske kabiner hos British Airways