British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: British Airways )

British Airways lukker Kina-rute

Fra midten af januar måned vil det ikke længere være muligt at flyve direkte fra London-Heathrow til Chengdu i den kinesiske Sichuan-provins.

British Airways sendte i slutningen af september 2013 et Boeing 777-fly i luften med panda-bemaling for at markere, at selskabet havde åbnet en ny rute til Chengdu i Kina, der er pandaens hjemsted. Det var samtidig det britiske flyselskabs første Kina-rute i otte år siden åbningen til Shanghai i 2005.

Nu er det tilsyneladende slut igen. British Airways har lukket for salget på ruten fra den 15. januar 2017. Det oplyser airlinesroute.net. Sidste flyvning finder sted fra London-Heathrow den 12. januar på rutenummer BA089 og med returflyvning fra Chengdu den 13. januar.

I vintertrafikprogrammet flyver British Airways tre gange om ugen med Boeing 787-8 Dreamliner-fly, mens der var programsat fem ugentlige flyvninger i den kommende sommer.

Da ruten blev etableret for tre år siden blev der benyttet Boeing 777-200 fly, der dengang trafikerede ruten tre gange ugentligt.

KLM holder fast
Med rutelukningen hos British Airways bliver KLM det eneste tilbageværende europæiske flyselskab til at betjene Chengdu fremover. KLM flyver tre gange ugentligt i codeshare-samarbejde med SkyTeam-partneren China Southern Airlines mellem Amsterdam og Chengdu med nye Boeing 787-9 Dreamliner fly.

Herudover flyver Air China fra Frankfurt og Paris-CDG til Chengdu. Ruten fra Frankfurt opereres i codeshare samarbejde med Lufthansa, der ligesom Air China er en del af Star Alliance.

British Airways-kunderne vil fremover være henvist til at flyve direkte fra London til enten Beijing, Shanghai eller Hong Kong og derfra videre med indenrigsflyselskaber til Chengdu. Hurtigste forbindelse fra London-Heathrow vil fremover blive via Beijing med en samlet rejsetid på 15 timer og 55 minutter. Til sammenligning kan den direkte flyvning i dag gennemføres på 10 timer og 15 minutter.

 

Relaterede artikler:

British Airways i nyt samarbejde med kinesisk flyselskab

Tre nye ruter mellem Kina og Europa

Første nye Kina-rute i otte år

Ny Kina-rute fra ukendt flyselskab

KLM åbner sjette destination i Kina