British Airways og Brussels bedst til vin

British Airways og Brussels har verdens bedste vinsortiment på First Class og Business Class.

Det er ikke kun på det samlede indtryk, punktlighed, antallet af film på underholdningssystemet eller benpladsen at alverdens flyselskab konkurrerer og forsøger at overgå hinanden. Et parameter er også hvem, der har den bedste vin og champagne. Og det har 25 vineksperter nu afgjort sammen med magasinet Global Traveler. I konkurrencen ”Wines on the Wing 2013” har eksperterne smagt sig gennem de rød- og hvidvine samt champagne, der bliver serveret ombord på i alt 34 forskellige luftfartsselskabers fly.

Og mens de asiatiske og mellemøstlige selskaber normalt rydder bordet i konkurrencerne om det samlede indtryk eller verdens bedste business class, så skal man ikke særlig langt væk fra de hjemmelige himmelstrøg for at finde de bedste vine. Således har British Airways verdens bedste vinudvalg på first class og Brussels Airlines har på business class både verdens bedste sortiment af vine og champagne.

Verdens bedste rødvin
Hvis man zoomer ind på hvor man finder de bedste enkeltvine, så må europæerne dog strække våben og lade de asiatiske selskaber løbe med hædren. En spansk Torres Sangre de Toro 2011, som serveres på first class og business class hos kinesiske Hainan Airlines er således ifølge eksperterne verdens bedste rødvin i de deltagende luftfartsselskabers sortiment.

De 25 eksperter har kåret de fem bedste vine i otte forskellige vine. Og kigger man på vinenes oprindelse, så er de europæiske vinbonders dominans til gengæld markant. Kun ganske få vine kommer fra lande uden for Europa.