Foto: London Gatwick Airport/PR

British Airways skruer op i London Gatwick

British Airways øger antallet af flyvninger til og fra London Gatwick med 15 procent og forsvarer dermed sin position som det næststørste selskab i lufthavnen.

British Airways øger i sommeren 2018 antallet af ugentlige flyvninger til og fra London Gatwick med 15 procent til 1.150 flyvninger. Det er det største antal British Airways-flyvninger i næsten 10 år.

Det er blandt andet overtagelsen af landingstilladelser, der tidligere tilhørte det nu konkursramte Monarch Airlines, som gør det muligt for British Airways at øge sin tilstedeværelse i Londons næststørste lufthavn, der formår at afvikle næsten 300.000 årlige starter og landinger på bare én bane.

Flere langruter på vej
Med de omkring 150 ekstra ugentlige flyvninger forsvarer British Airways sin position som det næststørste flyselskab i London Gatwick med knap 15 procent af markedet. Suverænt største operatør er easyJet, der sidder på 40 procent af markedet. Nummer tre er Norwegian, der blandt andet har etableret en række langdistanceruter fra Gatwick og har flere langruter på vej.

Nu forsvarer British Airways sig så med blandt andet flere flyvninger til Malaga, Alicante i Spanien og Faro i Portugal samt den portugisiske ø og kanarie-øerne Tenerife og Lanzarote. Derudover åbner selskabet ruter til Palma og Mahon på middelhavsøerne Mallorca og Menorca samt til den britiske koloni Gibralter i Sydspanien.

“Vi er glade for at kunne vokse i Gatwick ved at tilføje ekstra frekvenser og forbedre vores tidsplan. Vi introducerer også flere nye destinationer til Gatwick-programmet. Disse spændende nye ruter giver vores kunder endnu flere valg af destinationer til konkurrencedygtige lave priser,” siger Alex Cruz, koncernchef for British Airways, og fortsætter:

“Vi har også øget antallet af ruter vi betjener med mere end 50 procent; i 2012 fløj vi til 48 forskellige destinationer, mens vi nu serverer 74. Dette fremhæver utvivlsomt vores engagement og fokus på at øge vores Gatwick operation,” understreger Alex Cruz.

Toronto og Las Vegas
Udover de kommende nye europæiske ruter har British Airways allerede introduceret flere langdistanceruter fra London Gatwick. I sommeren 2017 åbnede selskabet ruter til Oakland og Fort Lauderdale. Den 1. maj åbner selskabet en ny sommerrute til Toronto i Canada med tre ugentlige flyvninger tirsdag, fredag og søndag.

Desuden genåbner British Airways den 27. marts ruten til Las Vegas, der også vil blive betjent tre gange om ugen i sommersæsonen på samme ugedage. Ruten blev sidst betjent af British Airways i vinteren 2015/2016 med Boeing 777-200ER fly.

Ruterne vil blive betjent med Boeing 777-fly, fremgår det af British Airways’ hjemmeside.

Begrænsede ekspansionsmuligheder
Når British Airways åbner stadig flere langdistanceruter fra London Gatwick, så hænger det unægtelig sammen med selskabets begrænsede ekspansionsmuligheder i London Heathrow-lufthavnen. Her er kapaciteten udnyttet til bristepunktet og British Airways har derfor svært ved at ekspandere i sin primære knudepunktslufthavn med nye ruter, flere frekvenser eller større fly på eksisterende ruter.

Eneste mulighed for at få en ekstra flyvning mellem London og Toronto er så at åbne en rute fra London Gatwick. Toronto betjenes i dag fra London Heathrow med to daglige returflyvninger.

Siden 2012 har British Airways startet ruter fra Gatwick til Cape Town, Fort Lauderdale, New York, Oakland, Lima, Punta Cana, San Jose (Costa Rica), Lanzarote, Alicante, Barcelona, Cagliari, Dalaman, Friedrichschafen, Funchal, Fuerteventura, Grenoble , Heraklion, Larnaca, Limoges, Malta, Porto, Rhodos, Sevilla, Tenerife, Wien og Valencia.

 

 

Relaterede artikler:

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

British Airways tilbage til Gatwick-New York

Norwegian tvinger BA væk fra Gatwick-rute