British Airways vil teste elektronisk bagage-tag

I løbet af juli måned vil British Airways igangsætte et forsøg med brugen af elektroniske bagage tags. Selskabet har store forventninger til det patentanmeldte system.

Snart er der slut med de lange papirstrimler på kufferten, der angiver bagagens destination. Den moderne teknologi har sat gang i flere systemer og løsningsmodeller, der skal gøre det enklere for passagererne og for lufthavnspersonalet.

Billund Lufthavn tog allerede sidste år et system i brug til selvprint af bagage-tags til lufthavnens chartergæster. Det vakte stor international opmærksomhed, og den løsning som spanske Iberia præsenterede i denne uge ligner til forveksling den løsning, som den danske lufthavn var først med.

I august måned melder British Airways sig også i rækken af flyselskaber, der vil teste den nye teknologi. Her har man udviklet et patenanmeldt system, hvor destination og stregkode indsættes i et etui af plastmateriale, der påspændes kufferten. Passagererne kan ved at holde deres smartphone hen over den elektroniske tag få opdateret en unik stregkode, der indeholder detaljer om flyrejsen, ligesom den viser en synlig destinationskode.

“Dette er en fantastisk enkel, men smart enhed, der giver kunderne deres personlige bagagekvittering, hver gang de holder mobiltelefonen henover den elektroniske bagage-tag. Sammen med andre initiativer, som vi investerer i, har det potentiale til at revolutionere den måde, vores kunder i fremtiden checker ind og passererer gennem lufthavnene rundt om i verden,“ siger Frank van der Post, der er direktør for Brands and Customer Experience hos British Airways.

Del af forbedret kundeoplevelse
Udvikling af den elektroniske bagage-tag er en del af en bredere strategi hos British Airways, der går ud på at forbedre kundeoplevelsen gennem lufthavnen.
Der bliver i første omgang tale om en intern testfase i samarbejde med London Heathrow Airport, inden systemet slippes løs på kunderne i løbet af næste år.

“Vi har udnyttet ekspertisen fra hele flyselskabet til at producere en løsning for hurtigere check-in, som med ét slag vil gøre British Airways til ‘game changer’, når det kommer til kundeservice,“ udtaler Glenn Morgan, der er ansvarlig for serviceprojektet.

British Airways forventer, at de elektroniske bagage-tags på sigt kan afkorte bagage drop-off fra de nuværende tre minutter til i gennemsnit at vare 35 sekunder.

De elektroniske tags er specielt udviklet af British Airways i samarbejde med Densitron Displays og Designworks Windsor.