Britisk fupselskab vil flyve til 36 lande

De britiske luftfartsmyndigheder har aldrig hørt om Fair Airways, der vil flyve til 36 lande fra 1. november. Fupselskabet har til huse hos en intetanende mand i en lille engelsk by.

Ligesom alle raske drenge drømmer om at blive professionelle fodboldspillere, så drømmer mange luftfartsinteresserede sikkert om med et fingerknips at kunne åbne et flyselskab med et verdensomspændende rutenet, uden at have særligt mange penge på bankbogen.

Hvis man er lidt ferm på fingrene og ikke har de store moralske skrupler, så kan man komme lidt af vejen. Det er bagmændene bag det britiske flyselskab Fair Airways i hvert fald kommet.

De planlægger således 1. november at starte flyvninger fra England til 36 lande verden over, her i blandt Danmark.

Problemet er blot, at de britiske luftfartsmyndigheder aldrig har hørt om Fair Airways. Og derfor tyder meget på, at selskabet er det rene fup. Selskabets hjemmeside er nu også blevet lukket.

Intet kendskab
I mens forsøger luftfartsmyndighederne at finde frem til bagmændene bag Fair Airways. Foreløbig har det ført dem til en intetanende mand i den engelske by Taunton. Han havde absolut intet kendskab til luftfartsselskabet, men bor blot på den adresse, som ifølge fairairways.com er selskabets tilholdssted.

Man har ikke kunnet købe billetter på fairairways.com, ligesom der ikke har været konkrete fartplaner på hjemmesiden. Så det er ikke sandsynligt, at uvidende flyrejsende har købt billetter hos det nye selskab.

Det der alligevel får myndighederne til at gå på jagt efter bagmændene er, at der nederst på siden var et link til ”Fair Academy”, hvor selskabet tilbød kurser i Indien og Schweiz til selskabets kommende stewarder og stewardesser. Træning i Indien ville koste i alt 325 pund.

De britiske luftfartsmyndigheder har ikke overblik over mange, der eventuelt har ladet sig narre og indbetalt penge til selskabet.