Brussels Airlines opgiver Asien

Med lukningen af ruten fra Bruxelles til Mumbai vil Brussels Airlines indtil videre opgive Asien og i stedet bruge kapaciteten til Afrika.

Den 30. marts 2017 åbnede Brussels Airlines en ny rute fra Bruxelles til Mumbai i Indien. Ruten var den første til Indien, og Brussels Airlines havde store forventninger, da statistikkerne viste, at 50.000 passagerer om året rejste fra den belgiske hovedstad til Mumbai via indirekte ruter.

Nu viser det sig, at Lufthansa-datterselskabet fejlestimerede behovet. Der flyves sidste gang på ruten den 6. januar 2019, og rutelukningen skyldes ifølge Brussels Airlines “økonomiske årsager, og at ruten ikke har leveret de forventede resultater,” som det hedder i en pressemeddelelse.

Oprindeligt blev der startet op med fem ugentlige flyvninger, og sidenhen har Brussels Airlines øget til seks flyvninger om ugen med dagflyvninger fra Europa og natflyvninger fra Indien. Der har været benyttet Airbus A330-200 med plads til 272 passagerer.

Med det belgiske Star Alliance-selskabs exit fra Mumbai-ruten vil Asien fremover blive betjent via Frankfurt, München og Zürich med søsterselskaberne Lufthansa og Swiss.

Flere frekvenser på Afrika-ruter
I stedet vil Brussels Airlines flytte den frigjort kapacitet over til Afrika-ruterne. Det betyder, at ruten fra Bruxelles til Banjul i Gambia vil blive opjusteret fra fire ugentlige afgange til daglig betjening. Herudover bliver det muligt fra den 7. januar at betjene Dakar i Senegal med tre ugentlige direkte flyvninger og fire onestop-flyvninger. Hidtil har alle syv ugentlige flyvninger til Dakar været med onestop-betjening.

Passagererne med Brussels Airlines til Afrika og Nordamerika kan i øvrigt se frem til en opgradering af kabinerne på selskabets 10 Airbus A330-300. Der bliver installeret en helt ny Business Class-kabine, en opgraderet Economy-kabine og for første gang en Premium Economy Class. Første fly med de nye kabiner vil blive præsenteret i december.

Endelig vil Brussels Airlines i det kommende vintertrafikprogram præsentere to nye ruter. Fra 29. oktober flyves der fire gange ugentligt til Kiev, mens Wroclaw i Polen bliver ny destination fra februar 2019 med tre ugentlige afgange. Endelig kommer der ekstra frekvenser på udvalgte kort- og mellemdistanceruter. Alicante, Bordeaux, Faro, Geneve, Lissabon, Málaga og Tel Aviv får en ekstra ugentlig afgang, mens Billund som den eneste destination får tilføjet to ekstra ugentlige frekvenser.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines køber brugte langdistancefly

Brussels Airlines åbner rute til Mumbai

Langdistancevækst hos Brussels Airlines