Brussels og Lufthansa starter samarbejde på Afrika

Gennem code-share samarbejde kan Brussels Airlines nu tilbyde Gabon, mens Lufthansa kan tilbyde Uganda.

Efter konkurrencemyndighedernes nylige godkendelse af Lufthansa køb af aktiemajoriteten i Brussels Airlines, bliver der nu indledt det forventede samarbejde på ruterne til Afrika.

I forvejen flyver Brussels Airlines til 14 destinationer i Afrika, mens Lufthansa kan tilbyde 16 destinationer med Libreville i Gabon som seneste skud på stammen.

Netop Libreville er den første rute som bliver lagt ind i code-share programmet, således at den kan bookes fra Bruxelles via Frankfurt med Brussels Airlines rutenummer. Omvendt får Lufthansa adgang til code-share aftale på Brussels Airlines-ruten til Entebbe i Uganda, som i øjeblikket mangler på Lufthansa rutekortet.

Brussels Airlines

Brussels Airlines og Lufthansa i samarbejde om Afrika

Det er meningen, at de to selskaber løbende i samarbejde med SWISS skal udbygge rutenettet til Afrika, således at de tre selskaber tilsammen bliver dominerende på det afrikanske kontinent – iskarp konkurrence med Air France KLM, der i dag har 35 destinationer på det afrikanske kontinent.

Brussels Airlines, der blev bygget på resterne af det konkursramte SABENA, har stolte traditioner på Afrika. SABENA var det første selskab, der i 1925 etablerede en flyrute mellem Belgien og Afrika.