Brussels styrker Afrika-dominans

Brussels Airlines øger sin dominans i Vestafrika med åbningen af sin 16. destination i regionen.

Finnair har gjort det til sit speciale at flyve mellem Europa og Asien. Selskabet nyder godt af den ene times tidsforskel mellem Centraleuropa og Finland, som gør det muligt at klare flere af rotationerne til Asien på under 24 timer. Dermed skal finnerne kun bruge et langdistancefly for at betjene en rute. En strategi, der har gjort Finnair til Europas tredje største selskab på Asien med 15 destinationer.

Belgiske Brussels Airlines forfølger en tilsvarende strategi i forhold til Afrika og især i forhold til Vestafrika. Ikke fordi Belgien og selskabets trafikkundepunkt i Bruxelles Zaventem-lufthavnen ligger specielt godt i forhold til Afrika sammenlignet med andre store europæiske lufthavn. Men mere fordi Belgien med sin fortid som stor kolonimagt på det store kontinent har mange afrikanske immigranter og mange forbindelser mellem Belgien og de tidligere kolonier.

Og nu styrker selskabet sin tilstedeværelse i Vestafrika. Det sker med åbningen af en rute til Ghanas hovedstad Accra den 26. oktober i år. Det bliver Brussels Airlines’ 16 destination i Vestafrika, der er en region i stor økonomisk vækst. Ikke mindst efter at det er lykkedes at få Ebola-udbruddet i tre vestafrikanske lande under nogenlunde kontrol de senere måneder. Ghana er desuden et af de hurtigst voksende afrikanske lande, både økonomisk og i form af turisme. Landet er især leveringsdygtig i olie og kakao.

Ikke direkte forbundet
Brussels Airlines vil flyve mellem Bruxelles og Accra fire gange om ugen på mandage, onsdage, fredage og lørdage, med en morgenafgang fra Bruxelles og en aftenflyvning fra Accra. Tidsplanen giver gode forbindelser til mange af Brussels Airlines’ europæiske destinationer heriblandt København og Billund. Sidstnævnte destination begyndte selskabet at flyve til i marts i år.

“Vi er meget glade for at tilføje Ghana til vores afrikanske netværk – landet er i øjeblikket ikke direkte forbundet til Bruxelles Lufthavn,“ siger Brussels Airlines’ salgschef for Afrika, Philippe Saeys.

De rejsende kommer til at sætte sig ombord på et Airbus A330-fly. Brussels Airlines er en del af Lufthansa Gruppen.