Bureaukrati udsætter vandflyrute til 2013

Opstarten af vandflyruten mellem Aarhus og København udsættes til 2013, da myndighedernes endelige godkendelse lader vente på sig.

2012 bliver sandsynligvis ikke året, hvor århusianerne får muligheden for at slippe for turen ud til Aarhus Lufthavn ved Tirstrup på Djursland, når de vil flyve til København, og i stedet blot tage ud i den østlige del af Aarhus Havn og stige ombord på en vandflyver.

For lanceringen af den vandflyrute, der efter planen skulle have været sat i søen i år og forbinde havnene i Aarhus og København, er blevet udsat på baggrund af, at myndighederne nøler med at give projektet den endelige accept.

Initiativtager Rune Balle, havde håbet, at Kystdirektoratet havde givet grønt lys i løbet af april eller maj måned. Men nu er han blevet indkaldt til et møde i slutningen af maj. Her skal man diskutere ansøgningen, og derefter kommer der til at gå mere tid inden en endelig tilladelse formentlig falder på plads.

Få sommertrafikken med
Der er cirka 60 dages leveringstid på den type søfly, som det er planen at indsætte på ruten. Så selvom tilladelserne kommer hurtigt på plads efter mødet i slutningen af maj, så kan ruten først indvies i sensommeren. Da det er centralt for økonomien i projektet at få sommertrafikken med fra starten, har folkene bag projektet valgt at udskyde premieren til foråret 2013.

”Det er tanken, at der ind imellem ruteflyvning også skal flyves turistflyvning og taxiflyvning, og det vil der ikke være meget af i vinterhalvåret, mens udgifterne vil være omtrent de samme som om sommeren. Ved at starte om foråret får vi en opstart med udsigt til et travlt sommerhalvår, med mulighed for mange indtægter, der skal være med til at betale udgifter hele den følgende vinter hvor der vil være mindre travlt end i sommerhalvåret,” forklarer Rune Balle.

Hvis vandflyruten en dag kommer i luften, er det planen at flyve 3-4 gange dagligt mellem havnene i Aarhus og København med en Cessna-flyver med plads til ni passagerer. De skal hver betale omkring 1.500 kroner for en enkelbillet.