Bus-rute taber passagerer til indenrigsflyene

De lave priser på indenrigsflyrejser betyder nu, at den populære busrute ‘888“ mellem Jylland og København mister passagerer.

Den hårde konkurrence på det danske indenrigsflymarked rammer nu også den populære busrute linie “888“, der kører mellem Jylland og København. Det skriver Århus Stiftstidende.

Linie 888 fra Århus og en række andre jyske byer oplever en kraftig tilbagegang. Busruten henter passagerer forskellige steder i Jylland, kørervia Århus og sejler med Mols-Linien til Sjælland og derfra videre tilKøbenhavn.

“Vi har tidligere haft omkring 350.000 passagerer om året og røg i 2009 ned på omkring 300.000. Tilbagegangen ligger især på turen fra Aalborg, der tidligere fragtede 80.000 passagerer, men også fra Silkeborg,“ siger direktør Jess Abildskou til Århus Stiftstidende.

Direktøren mener, at rejsende nord og syd forAalborg i højere gradvælger indenrigsflyet p.g.a. de lave flypriser, som priskrigenpå Aalborg-København ruten har afstedkommet. Priser fra 99 kr. og 149 kr. pr. enkeltrejse er svære at konkurrere med for busselskabet, der har 140 kr. som billigeste pris.

Samme udvikling er på vej i Karup, hvorfor Abildskou A/S, der driver rute 888 også forventer en nedgang i antallet af passagerer fra Nykøbing Mors, Skive, Viborg og Silkeborg.

Luftfartsselskaberne har hidtil hævdet, at der skabes nye markeder, når priserne sættes ned. Det er flytningen af rejsende fra busser til fly et ganske udmærket eksempel på. Men det må forventes, at nogle af passagererne vender tilbage til bussen, når flypriserne igen når et lidt mere normalt prisniveau. Lige nu sælges mange indenrigsflybilletter med store tab.